Kilimanjaro excursie

Welkom bij Kilimanjaro-Experience! Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van klimmers naar de top van de hoogste berg van Afrika – de Kilimanjaro. Dit alles om jouw eerste Kilimanjaro excursie onvergetelijk te maken!

Ga de beklimming aan!

Kilimanjaro-Experience organiseert beklimmingen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Onze beklimmingen zijn ontworpen om jou een veilige en onvergetelijke ervaring te bieden, waarbij we rekening houden met factoren zoals acclimatisatie, gezondheid en veiligheid. We bieden verschillende routes aan, waaronder de Machame, Lemosho, Rongai routes, en we werken met ervaren en gecertificeerde gidsen om jou te begeleiden tijdens een van deze beklimmingen!

Hiernaast biedt onze Kilimanjaro excursie je de mogelijkheid om nog een extra uitdaging aan te gaan naast dat je de meest epische beklimming van je leven gaat ervaren!

Kilimanjaro excursie Machame

Wat wordt er georganiseerd?

Kilimanjaro-Experience biedt verschillende excursies aan die je kunt toevoegen aan je Kilimanjaro-avontuur of apart kunt boeken. Hier zijn enkele voorbeelden van excursies die wij aanbieden:

  • Ten eerste hebben we de Meru beklimming, waarbij je de op één na hoogste berg van Tanzania beklimt. Deze beklimming is een geweldige manier om je voor te bereiden op de Kilimanjaro en biedt spectaculaire uitzichten en een uitdagende wandeling.
  • Daarnaast bieden we ook de Arusha Safari aan, waarbij je het Tanzaniaanse wildleven van dichtbij kunt ervaren. Je gaat op zoek naar olifanten, leeuwen, giraffen, nijlpaarden en nog veel meer!
  • Als je op zoek bent naar nog meer safari-ervaringen, bieden we ook onze Safari Experience aan. Deze meerdaagse reis neemt je mee naar enkele van de beste nationale parken van Tanzania, waar je kunt genieten van de prachtige landschappen en het fascinerende dierenleven.
  • Tot slot bieden we onze Zanzibar Experience aan, waarbij je kunt ontspannen op de prachtige stranden van het exotische eiland Zanzibar. Hier kun je genieten van het heldere water, de witte zandstranden en de lokale cultuur.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Kilimanjaro-Experience vinden we het belangrijk om verantwoord toerisme te stimuleren. Daarom bieden we naast onze andere excursies ook de MVO Experience aan. Tijdens deze excursie ontdekken we niet alleen de prachtige omgeving van ons hotel en de lokale cultuur, maar dragen we ook ons steentje bij aan de ontwikkeling van de gemeenschap.

We bezoeken onder andere het Moshi Kids Center, waar kinderen onderwijs krijgen die dat anders niet zouden hebben. We maken kennis met de kinderen en hun begeleiders, en doneren eten en andere noodzakelijkheden aan het Center. Ook planten we samen een boompje in de buurt van het Center, wat niet alleen goed is voor het milieu maar ook symbolisch staat voor onze betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

Daarnaast is het mogelijk om Majengo Village te bezoeken, een kunstenaarsdorpje waar je lokaal gemaakte souvenirs kan scoren. Hier kunnen we de lokale economie steunen door producten en souvenirtjes plaatselijk in te kopen.

De prijs voor deze ervaring is €35 per persoon, waarvan de inleg integraal naar ZARA Charity en lokale donaties gaat. Zo dragen we ons steentje bij aan de ontwikkeling van de gemeenschap en stimuleren we verantwoord toerisme. Lees hier meer over onze MVO-initiatieven!

Kilimanjaro excursie MVO

Neem nu contact met ons op!

Ontdek je volgende avontuur met Kilimanjaro-Experience! Of je nu vragen hebt over onze excursies of meer wil weten over het beklimmen van de Kilimanjaro, we organiseren regelmatig gratis informatieavonden waar je alles kunt leren over deze onvergetelijke ervaring. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boek jouw plekje in onze volgende informatieavond!

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

22 november 2025 - 2 december 2025
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 4 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2025
5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND DECEMBER!
De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick! Periode laatste week november en eerste week december 2025. Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.
Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!