MERU BEKLIMMING

Meru is een prachtige trekking en een goede keuze als acclimatisatieklim voor elke Kilimanjaro beklimming.

Meru ligt op 70 kilometer van Kilimanjaro en is een slapende vulkaan. De berg ligt in Arusha National Park. Het is er prachtig. Een eendaagse Safari is een echte aanrader. Het park zit vol leven en je kan er o.a. buffels spotten.

Onze Tour Leaders Wim en Arnaud hebben beiden Meru getopt en veel ervaring. Samen met onze Tour Leader, gidsen en kok beklim je de op 6 na hoogste top van Afrika in 3 dagen (2 nachten in comfortabele hutten). Het is de perfecte aanvulling op jouw Kilimanjaro beklimming, jouw lichaam kan zich al acclimatiseren op hoogte.

Let op! De beklimming (trekking) van Meru is nu nog alleen mogelijk als een optie wanneer je kiest voor het Kilimanjaro-Experience programma. Om te boeken kan je op jouw Kilimanjaro boeking aanvinken dat je vooraf Meru wilt beklimmen.

Expeditie van 6 dagen (3 op de berg), als extra optie op een standaard Kilimanjaro-Experience programma.

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Meru – Arusha National Park.

$ 1.250,- p.p, incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding.

Minimaal 4 deelnemers.

MERU SAFARI

Alle maaltijden in het hotel en op de berg zijn inbegrepen. De maaltijden op de berg zijn ook altijd inclusief koffie, thee en water.

Dag 1
Vlucht naar Kilimanjaro International Airport. Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel.

Dag 2
Rustdag in het hotel. Overleg met jouw gids en tourleader tijdens de Pre-Climb briefing.

Dag 3
Na het ontbijt rij je richting Momella Gate voor de start van jouw Meru beklimming. Klim door de tropische jungle, samen met een gewapende ranger, ruim 1000 meter hoger richting de Mariakamba hutten. Met een beetje geluk zie je giraffen, buffels of ander wild op weg richting jouw campsite.

Dag 4
Vandaag ga je opnieuw 1000 meter hoger met de ranger en jouw team. Doel is de Saddle Hut op ruim 3500 meter. Na de lunch kan je Little Meru beklimmen als acclimatisatieklim. Deze kleine top beklim je in minder dan een uur vanuit de Saddle Hut. ’s Avonds na het diner is er de briefing met de gids voor jouw toppoging. Vandaag ga je vroeg slapen, want rond middernacht vertrek je naar de top.

Dag 5
De toppoging! Na een vroege start passeer je al vrij snel Rhino Point op 3800 meter. De hele nacht klim je in het donker richting de top. Na 7 ‘valse’ toppen is het dan zover: de top van Meru is jouw beloning voor een nacht hard werken! Geniet van het uitzicht over de krater, de eindeloze vlaktes aan de voet van de berg en het uitzicht op Kilimanjaro.

(Als het te ijzig is wordt niet voorbij Rhino Point geklommen.)

Vanaf de top daal je af richting Saddle hut waar je na de lunch verder afdaalt richting de gate. Transfer naar het hotel in de loop van de avond.

Dag 6
Rustdag in het hotel. Welverdiende dag in het hotel na jouw Meru beklimming. Luieren aan het zwembad of wat gaan shoppen in de stad: de keuze is aan jou!

Dag 7
Rustdag. Vandaag komen de Kilimanjaro-Experience klimmers aan die besloten hebben om Meru niet mee te beklimmen (= Dag 1 Kilimanjaro-Experience). Optioneel kan je ervoor kiezen om van een dagje safari te genieten in het Arusha National Park aan de voet van… Mount Meru!

Meru kies je als optie bij een beklimming van de Kilimanjaro. Je klimt dan eerst Meru en na een paar dagen rust ga je met jouw team de Kilimanjaro op. Je hoeft je dus niet apart voor te bereiden, je bereidt je immers al voor op de beklimming van de Kilimanjaro en dat is ruim voldoende. Kijk bij Kilimanjaro beklimmingen voor jouw voorbereiding.
 • Transfers van en naar de luchthaven (JRO).
 • Transfers van en naar Meru (Momella Gate).
 • 3 nachten in hotel inclusief alle maaltijden.
 • 3 dagen / 2 nachten Meru beklimming met ontbijt, lunch & diner op de berg.
 • Professionele gids(en), kok en dragers. Slapen in hutten.
 • Alle lokale kosten en toeslagen voor toegang tot het nationaal park.
 • Je loopt door een nationaal park waar ook de dieren vrij rondlopen, zoals buffels en giraffen. Voor de veiligheid loopt er daarom een gewapende park ranger mee van en naar de hutten.
 • Vluchten
 • Paspoort, visum en inentingen. Als je al een visum hebt voor Kilimanjaro (ca. $ 50,-), dan hoef je niet nogmaals een visum aan te vragen. Zorg wel dat de hele duur van je verblijf inclusief Meru is.
 • Fooien (houd rekening met $ 100,- bij volle tevredenheid)
 • Eventuele lokale belastingen
 • Persoonlijke uitgaven, zakgeld, dranken
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijk materiaal
 • Verzekeringen

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!

Komen deze data niet uit? Kies voor maatwerk!
1 day bootcamp + zelf gekozen datum om te gaan klimmen.

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive

Partners