RONGAI ROUTE

Goed begeleid Kilimanjaro beklimmen! Deze vier woorden vatten het hele concept van Kilimanjaro-Experience samen!

Samen met je teamleden en jullie Nederlandstalige Tourleader start je met de Kick Off, 3 a 4 maanden voor vertrek. Er volgen 3 teamwandelingen in schitterende omgevingen in België & Nederland, een 2-daags experience weekend in de Belgische Ardennen en een training in een hoogtekamer. Tijdens jouw traject houden onze ervaren tour leaders contact met je en ontvang je diverse brochures vol met praktische informatie.

Je vertrekt, vaak vanaf Schiphol (NL) of Zaventem (BE), richting Kilimanjaro International Airport (JRO) in Tanzania. Tien dagen later en een geweldig avontuur rijker ben je weer thuis.

Onze tour leader gaat met het team mee, begeleidt alles ter plaatse en samen beklimmen jullie Kilimanjaro. Je bepaalt zelf of je nadien (of voorafgaand) nog op avontuurlijke safari wil of misschien een leuke strandvakantie op Zanzibar wil bijboeken. Daarom bepaal je zelf of samen met je teamgenoten wanneer je je vliegt. Ook kan je vooraf nog Meru beklimmen. Een eendaagse safari in Arusha Nationaal Park kan zelfs ook nog. Je kan deze opties op het boekingsformulier aangeven.

Expeditie van 10 dagen (7 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Kilimanjaro – Rongai route (79km, top 5895m).

$ 3.900,- p.p, incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding.

Maximaal 10 deelnemers.

De route

Alle maaltijden in het hotel en op de berg zijn inbegrepen. De maaltijden op de berg zijn ook altijd inclusief koffie, thee en water.

Dag 1
Vlucht naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel/lodge.

Dag 2
Rustdag in het hotel. Lekker uitrusten bij het zwembad en misschien een korte wandeling in de buurt. Op de dag wordt een teamoverleg gepland jouw gids en Tour Leader, de zogenaamde Pre-Climb briefing.

Dag 3
Na het ontbijt rij je met je team richting Marangu Gate (1800m) voor de registratie. Nadien rij je verder rond de berg naar de noordelijke zijde voor het vertrek aan de Rongai Gate. De eerste uren lopen we door gecultiveerd land en kan je wilde dieren (‘game’) tegenkomen. Olifanten, buffels en ander wild zijn geen uitzondering. Tegen de avond bereiken we de eerste camp site: Rongai Cave op 2830 meter.

Dag 4
Vandaag verlaten we de tropische jungle en trekken we door steppe achtige vegetatie naar de Kikelewa camp site op dik 3600 meter hoogte. Het is een lange en zware dag en vooral voor de middag is het steil. Lunchen doen we in de buurt van de Second Cave.

Dag 5
Een korte dag vandaag. Het relatief steile pad brengt ons rond lunchtijd aan de Mawenzi Tarn Campsite (4315m). De hele dag lopen we door grasland. We bevinden ons nu in de buurt van Mawenzi. Heb je nog energie over in de namiddag dan kan je nog een korte acclimatisatieklim ondernemen.

Dag 6
Om onze kansen op hoogteziekte te minimaliseren houden we op de Mawenzi Tarn Campsite een rustdag. In de voormiddag kan je samen met onze tour leader een korte acclimatisatieklim ondernemen. In de namiddag is er tijd om te rusten en te genieten van de spectaculaire omgeving.

Dag 7
Een korte etappe naar de hoogste camp site. Vandaag komen we rond lunchtijd aan op de Kibo Camp Site (4700m). Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. In de namiddag kan je de nodige voorbereidingen doen of gewoon genieten van de spectaculaire omgeving.

Dag 8
Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we de hele nacht over de flanken van Kilimanjaro richting het hoogste punt van het continent. Na Gilman’s Point (5708m) lopen we over de kraterrand naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m)

Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar de Kibo camp site voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in de Horombo Campsite op 3700 meter.

Dag 9
Na het afscheid van de porters en keuken staff lopen we via de Mandara Campsite richting Marangu Gate (1840m) waar we ‘s middags aankomen. Het gaat de hele ochtend bergafwaarts. Na het uitschrijven aan de gate is er de transfer naar het hotel voor een welverdiende duik in het zwembad. ‘s Avonds word je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader.

Dag 10
De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start (Optioneel: Safari, Zanzibar, …)

Kilimanjaro beklimmen mag niet onderschat worden. Over alle routes samengenomen haalt iets meer dan 50% van alle klimmers de top. Laat je niet misleiden door wat touroperators op hun website claimen. Cijfers van 90% of meer ‘Summit Succes’ zijn misleidend en geven enkel aan dat de gids in 90% of meer van alle expedities op de top staat maar dat zegt niets over hoeveel klanten er ook mee getopt hebben.

Kilimanjaro-Experience is een uniek concept waarbij onze tour leaders Arnaud en Wim alles in het werk stellen om jou persoonlijk te begeleiden. De coaching start vanaf het moment dat jij de knoop doorhakt om Afrika’s hoogste berg te beklimmen totdat jij terug naar huis vliegt na je beklimming. We zetten je niet onder druk want het is JOUW beslissing, JOUW beklimming en JOUW Experience!

De kick-off staat vast, maar alle andere datums (Ardennenweekend, teamwandelingen, hoogtekamertrainingen, etc.) worden tijdens de kick-off besproken en als team vastgelegd. Het is altijd moeilijk om agenda’s met elkaar af te stemmen, maar de verwachting is natuurlijk dat iedereen zo flexibel mogelijk is.

Heb je besloten om met ons te gaan klimmen dan kan je op ons rekenen. We zullen jou bijstaan waar we kunnen en zijn beschikbaar via diverse kanalen (E-mail, WhatsApp, Facebook, telefoon, …) om op al jouw vragen te antwoorden.

Ondertussen kan ook jij heel wat doen om je voor te bereiden op jouw beklimming:

 • Kijk bij inclusief, je krijgt een conditietest en met je team ga je wandelen, de hoogtekamer in, naar de Ardennen, et cetera.
 • Zoek info op online of ga naar je lokale bibliotheek.
 • Ken je mensen die Kilimanjaro hebben beklommen? Spreek hen erover aan.
 • Onderhoud je conditie, sport regelmatig, neem de trap als je kan…

Twijfel je nog? Geen probleem. Bezoek een gratis info avond, dan hoor en zie je precies wat een Kilimanjaro-Experience inhoudt. Als je deelneemt aan een ‘1 Day Boot Camp’ dan krijg je jouw inschrijvingsgeld als korting terug wanneer je daarna binnen een jaar inschrijft voor een beklimming van de Kilimanjaro.

 • Kick Off met film.
 • Conditietest.
 • Teamwandelingen in België & Nederland.
 • 1 training in de hoogtekamer van 2 à 3 uur, bij de bootcamp max. 1 uur.
 • 3 informatiebrochures.
 • Een 2-daags Experience weekend in de Belgische Ardennen met overnachting in de tent.
 • 2 hotelovernachtingen inclusief alle maaltijden voor de expeditie en 1 erna.
 • De Kilimanjaro-Experience beklimming met alle transfers, overnachtingen in de tent (inclusief slaapmat), eettent met eettafel en stoelen, toilet tent, 3 maaltijden per dag, gidsen, kok en dragers. Iedereen krijgt op de berg een eigen tent en in het hotel een eigen kamer, tenzij je aangeeft dat je wilt delen. Op de berg beschik je met je team over een eigen toilet in een toilettent. Voor elk team wordt een EHBO set meegenomen met zuurstof cilinder en zuurstof masker voor noodgevallen.
 • Alle lokale kosten en toeslagen voor toegang tot het nationaal park.
 • Vluchten
 • Paspoort, visum (ca. $ 50,-) en inentingen
 • Fooien (houd rekening met $ 200,- bij volle tevredenheid)
 • Eventuele lokale belastingen
 • Persoonlijke uitgaven, zakgeld, dranken
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijk materiaal
 • Verzekeringen

Wanneer wil je gaan?

Op dit moment hebben we voor deze route geen reis ingepland.

Komen deze data niet uit? Kies voor maatwerk!
1 day bootcamp + zelf gekozen datum om te gaan klimmen.

Maak je reis nog avontuurlijker

MERU
BEKLIMMING

Expeditie van 6 dagen (3 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Meru - Arusha National Park.

$ 1.050,- p.p. (vanaf 4 personen)

ARUSHA
SAFARI

1 dag safari.

Game drive in het park met ervaren gids.

Afrika, Arusha National Park.

Vanaf $ 215,- p.p.

SAFARI
EXPERIENCE

Meerdaagse safari door Tanzania.

Ervaren gidsen als tour leaders.

Afrika, Tanzania.

Vanaf $ 2.199,- p.p.

ZANZIBAR
EXPERIENCE

5 dagen genieten van Zanzibar

Ultiem ontspannen.

Afrika, Zanzibar.

Vanaf $ 799,- p.p.

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Onze tour leaders

WIM DE BACKER

ARNAUD DE WILDE

Onze tour leaders zijn Mountain Wilderness First Aid getraind

De Mountain Wilderness First Aid is een introductie tot algemene medische vaardigheden in afgelegen gebieden ver weg van medische hulp. Tijdens deze cursus worden de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving behandeld volgens de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS).

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive

Partners