Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive

Super professioneel en wat een leuke en goede begeleiding

Ik kan het iedereen aanraden om via Kilimanjaro-Experience de beklimming te doen! Super professioneel en wat een leuke en goede begeleiding. Ik maakte deel uit van het november team 2022 onder begeleiding van Tour Leader Wim De Backer. Het team ter plaatse van hoofdgids Amini en alle porters doen er alles aan om je de top te laten bereiken. Ook het eten en zelfs de toilet voorziening op de berg is buitengewoon!!! Ik heb het helaas zelf niet gehaald om op de top te staan door ziekte, maar kom zeker nog een keer terug om onder zeer professionele begeleiding van Arnaud de Wilde en Wim de berg toch nog tot op de top te halen!

Voor iedere toekomstige deelnemer heel veel succes maar vooral plezier met deze prachtige ervaring.

Richard Laros

Een ervaring voor het leven!

Hoewel de Kilimanjaro bekend staat als een ‘wandelberg’ is het belangrijk om een goede voorbereiding en dito begeleiding tijdens de expeditie te hebben.

Wij hebben in november 2021 de Machame route gevolgd. Zonder meer een uitdagende route. Maar ook een prachtige route die je onder allerlei weersomstandigheden door diverse klimaatzones en onbeschrijflijk mooie landschappen leidt. Hoe fijn is het dan dat aan het eind van de route je iedere dag hartelijk wordt ontvangen door het ondersteunende team van Zara, in het reeds opgebouwde kamp. Net als dat geldt voor de tourguides, is niets te veel gevraagd. Er wordt alles aan gedaan om jou maximaal te laten genieten en te ondersteunen tijdens je avontuur naar de top en vervolgens weer veilig richting de gate en het hotel in Moschi. En als het onverhoopt nodig is, dan is algemene en medische assistentie nooit ver weg. Een gerustsstellende gedachte, net als de medische begeleiding voor vertrek door Outdoor Medicine.

Advies: bereid je mentaal en fysiek op een voor jou passende en serieuze manier voor op een serieuze uitdaging. Wim en Arnaud zullen je hierin altijd op een eerlijke wijze van advies dienen en feedback geven. Destemeer kun je genieten van jouw avontuur, jouw expeditie en samenwerken in een team met voor iedereen hetzelfde doel: je eigen top halen.

Alvast heel veel succes en plezier met jouw voorbereidingen en een avontuur dat je altijd bij zal blijven!

Pietwillem Overvoorde

Top!

Zonder enige ervaring met bergsport/beklimmingen ben ik als 60+ aan deze uitdaging begonnen en het was fantastisch. Door de begeleiding en teambuilding tijdens de voorbereidingen en de klim zelf heb ik de top gehaald en enorm genoten. De Tourleiding was zeer betrokken en inspirerend. Het was een fantastische ervaring die ik mijn hele leven meeneem! Echt een aanrader👍

Annemiek van der Klaauw

A successful journey!

Climbing Kilimanjaro is absolute the best and most rewarding thing I’ve ever done. A travel of my unbelievable and inspiring 7 days climbing Mount Kilimanjaro with some unknown people that became friends. From lush tropical jungles to its glacier-clad volcanic peak, Mount Kilimanjaro is one of the most iconic mountains in the world. Together with my brothers and nephew we summited Kilimanjaro, singing songs in Swahili and admiring Tanzania people. What an experience! Last November 16, 2019 we started from Moshi by climbing up this magnificent mountain by taking the Machame route. What a great team had been created! My climb to the roof of Africa, Kilimanjaro’s Uhuru Peak, was amazing! Thanks to the great effort and organization of Kilimanjaro-Experience, they managed our mind-set to reach and to fulfil the goal we were heading for. To stand on ‘The Roof of Africa’! This journey would not have been possible without Arnaud de Wilde and Wim De Backer from Kilimanjaro-Experience.eu. Thank you for all the joy and to help people from around the world including myself to reach the summit of their dreams. Climbing Kilimanjaro. JUST DONE IT.

Jeffrey de Wilde

Childhood Dream

Since my childhood I was fascinated by mountains and it was a dream of mine to climb one of the 7 summits of the world… Turning this dream into reality, on the 14.03.2020 @ 06:30 hrs, I managed to reach the Uhuru Peak (5895m) of Mount Kilimanjaro, Tanzania, the beautiful “Roof top of Africa”. This I achieved after 10 months of endurance training and with close professional guidance & support given from 2 very experienced climbers Wim & Arnaud of Kilimanjaro-Experience.eu , to whom I’d like to thank from the bottom of my heart… Finally, I’d like to dedicate this to my beloved father, who left us on the 2nd of Dec-2019. May he attain the supreme bliss of Nibbana.

Ruvan Vitharana

Beste ervaring op Kilimanjaro!

Het is de mijn derde Kilimanjaro beklimming en het was de beste organisatie tot dusver. De voorbereidingen, de begeleiding vooraf en op de berg zijn gewoon fantastisch. Het team van gidsen en dragers is een perfect geoliede machine, de kok tovert de heerlijkste gerechten op tafel en de tourleaders Wim en Arnaud zorgen ervoor dat alles vlot verloopt, ook tijdens de beklimming. Het is duurder dan andere organisaties maar het is dan ook een ‘all in’ beklimming zonder verrassingen waarbij alles, tot in detail, voor jou geregeld wordt.

Dé organisatie om Kilimanjaro mee te beklimmen!

Willy Troch

Bucketlist

Jawel, DE Kilimanjaro beklimmen, dat stond nog op onze bucketlist en waar kan je dat het beste doen? Bij Wim en Arnaud! Dankzij hun vele jaren ervaring en klimkennis en een zeer goede voorbereiding die we hier via hun kregen in België heeft dat er voor gezorgd dat wij met enige trots mogen zeggen het geflikt hebben! Wij vonden dit als koppel een hele mooie ervaring en zouden het iedereen aanraden! Het is eigenlijk moeilijk te beschrijven hoe mooi het is! Je moet het dus zeker eens met je eigen ogen gaan bekijken! Wim en Arnaud, jullie zijn een TOP-team, doe zo verder! Groetjes Tom en Marisca

Tom en Marisca

Brotherhood and new friends

November 2019

Nadat ik in mei 2019 hoorde dat mijn broer en neefje zich hadden inschreven heeft mijn vrouw mij overgehaald. Hoe mooi is het om samen met je 2 broers en neefje op de hoogste berg van Afrika te staan!

Na een goede voorbereiding in Nederland en de Ardennen, met een fantastisch team om je heen, en ondanks het slechte weer op de Kilimanjaro (veel regen, sneeuw en soms toch een zonnetje) hebben we gezamenlijk de top bereikt. FANTASTISCH!

Een euforisch gevoel om daar samen met je broers en neefje te mogen staan. Wat een geweldig avontuur zeg.

Mijn speciale dank gaat uit naar Arnaud de Wilde en Wim De Backer van Kilimanjaro Experience! Jullie gedrevenheid en toewijding zijn fenomenaal. Wat een toppers zijn jullie.

Daarnaast aan alle andere teamleden. Vrienden voor het leven! Echt waar!

En aan alle andere geïnteresseerde…DOEN…je krijgt er zoveel voor terug!

Asante sana!

Maurice de Wilde

Maurice de Wilde

Wat een beleving!

Na lang twijfelen, de knoop doorgehakt en dat is maar goed ook. Wat een beleving! Reeds bij de voorbereidingen wist ik dat ik in goede handen was. 2 gedreven tourleaders, die altijd voor je klaar staan. Wim en Arnaud, jullie verdienen alle lof en heel veel succes in de toekomst met Kilimanjaro Experience. Met respect voor de berg en doorzettingsvermogen heb ik de top bereikt. Geweldig, een mooi cadeau aan mezelf! Asante Sana Kilimanjaro Experience en Zara Tours. En voor iedereen die twijfelt, gewoon doen want je krijgt er zoveel voor terug!

Sabine lutaert-lenaerts

Naar de TOP met toppers!

November 2018, Eindelijk was het zover! Op naar de top.

Dankzij de goede begeleiding en voorbereiding van en met Arnaud en Wim, heb ik samen met Arnaud de top bereikt! Toppers letterlijk en figuurlijk dus!

Naast dat de tocht zelf fantastisch is waarbij regen en zonneschijn regelmatig voorbij kwamen, was het ook de personen die het tot een geslaagde reis hebben gemaakt!

Thanks guys en wie weet tot een volgende keer.

Esther Valkenet

Een onvergetelijke tocht!

Op 17 maart vertrokken we voor onze klim en onze uitdaging, de Kilimanjaro. Maar het avontuur begon al maanden eerder, met wandelingen, hoogtekamertrainingen en het Ardennenweekend, Onder de bezielde, professionele en humoristische begeleiding van Arnaud en Wim waren we al voor de berg een team. Voor de tocht werden zorgvuldig gidsen en porters gekozen. Ook zij werden onderdeel van het team, zorgen voor onze materialen, eten en steeds weer voor ons als het nodig was. Het werd een onvergetelijke tocht die in mijn geval vraagt om een herhaling….ik ga nog een keer mee in maart 2019 omdat het zo indrukwekkend was!

Go Verheijden

Ones in a lifetime

Met Arnaud en Wim als tourleaders hebben wij in maart jl een geweldige tijd beleefd zowel in de voorbereiding als in Tanzania. Het was TOP! Ze zijn niet alleen tourleaders maar worden ook vrienden! Ik kan ze van harte aanbevelen!

Daan vd Groef

Kilimanjaro Maart 2018

In maart 2018 met dit topteam naar het dak van Afrika geweest. Ik zou zeggen niet twijfelen. Wim en Arnaud zijn twee gedreven persoonlijkheden die er alles aan doen om je te helpen slagen. Ze zijn zeker niet de goedkoopste, maar waar vind je begeleiders die je van A tot Z begeleiden in uw eigen taal. See you soon in the mountains. En hou het ‘Pole Pole’ en zeg altijd ‘Hakuma Matata’.

David Wuyts

This is a Must Do!!

For people who are adventurous and want a truly professional and awesome experience, a trip with Arnaud & Wim is a must-do! The diverse preparations, the personal touch and the professionalism is an unique combination both climbing experts are providing. Reaching the stunning Uhuru peak will be within your reach with good chances…. Go for it!

Remy Heuver

Plaats een review

Heb je met ons de Kilimanjaro beklommen? Laat dan een review achter! (Elke review wordt gecontroleerd voor plaatsing. Het kan tot enkele dagen duren voordat jouw review hierboven verschijnt.)

Wil je meer informatie over deze unieke ervaring?
Bezoek gratis en vrijblijvend een van onze info-avonden!

Partners