LEMOSHO ROUTE

Goed begeleid Kilimanjaro beklimmen! Deze vier woorden vatten het hele concept van Kilimanjaro-Experience samen!

Samen met je teamleden en jullie Nederlandstalige Tourleader start je met de Kick Off, 3 a 4 maanden voor vertrek. Er volgen 3 teamwandelingen in schitterende omgevingen in België & Nederland, een 2-daags experience weekend in de Belgische Ardennen en een training in een hoogtekamer. Tijdens jouw traject houden onze ervaren tour leaders contact met je en ontvang je diverse brochures vol met praktische informatie.

Je vertrekt, vaak vanaf Schiphol (NL) of Zaventem (BE), richting Kilimanjaro International Airport (JRO) in Tanzania. Elf dagen later en een geweldig avontuur rijker ben je weer thuis.

Onze tour leader gaat met het team mee, begeleidt alles ter plaatse en samen beklimmen jullie Kilimanjaro. Je bepaalt zelf of je nadien (of voorafgaand) nog op avontuurlijke safari wil of misschien een leuke strandvakantie op Zanzibar wil bijboeken. Daarom bepaal je zelf of samen met je teamgenoten wanneer je je vliegt. Ook kan je vooraf nog Meru beklimmen. Een eendaagse safari in Arusha Nationaal Park kan zelfs ook nog. Je kan deze opties op het boekingsformulier aangeven.

Expeditie van 11 dagen (8 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Kilimanjaro – Lemosho route (71km, top 5895m).

$ 4.150,- p.p, incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding.

Maximaal 12 deelnemers.

De route

Alle maaltijden in het hotel en op de berg zijn inbegrepen. De maaltijden op de berg zijn ook altijd inclusief koffie, thee en water.

Dag 1
Vlieg naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel.

Dag 2
Rustdag in het hotel. Overleg met jouw gids en Tour Leader tijdens de Pre-Climb briefing.

Dag 3
Na het ontbijt rij je met je team richting Londorossi Gate (2280m) voor de start van jouw Kilimanjaro beklimming. De rit duurt zo’n 4 uur. Na de registratie rij je nog zo’n uur door tot de start van de route. Daarna loop je door het regenwoud naar de Forrest Camp Site (Mti Mkubwa). (2660m)

Dag 4
Vandaag ga je hoger en verlaat je de jungle. Je stijgt langzaam door het prachtige landschap en gaat over de Shira Ridge waarna je afdaalt naar de Shira 1 Camp Site. Het uitzicht op Kibo en Uhuru Peak (de top) is indrukwekkend. (3350m)

Dag 5
Jouw derde dag op de berg. De hele route loop je via het Shira plateau naar de Shira 2 Camp Site. Overnachten kan ook op weinig gebruikte de Moir Camp Site. Bij mooi weer heb je de ganse dag zicht op de top. In de namiddag is er tijd voor een acclimatisatie klim, samen met je gids.

Dag 6
Vanaf deze dag sluit je aan op de Machame Route. Het is een lange dag. Via Lava Tower (4600m) lopen we richting Baranco Camp (3900m) over vulkanische bergruggen. Rond de middag kom je op Lava Tower aan voor een warme lunch. Nadien daal je via de Barranco vallei af naar je camp site voor een welverdiende nachtrust. Dit is voor velen de zwaarste dag, in de aanloop naar het hoogste kamp.

Dag 7
Samen beklimmen we Baranco Wall naar een hoogte van ruim 4200(m). Nadien trek je verder door een oogverblindend mooi landschap naar de Karanga Camp site (3950m). Lunchen doen we in de camp site. In de namiddag kan je een korte acclimatisatie klim ondernemen of genieten van het leven in de camp site.

Dag 8
Een korte etappe naar de hoogste camp site. Vandaag komen we aan op Barafu (1650m). Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. Geniet van het mooie uitzicht.

Dag 9
Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we gans de nacht over de flanken van Kilimanjaro naar het hoogste punt van het continent. Na Stella Point (5756m) lopen we over de kraterrand naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m)
Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar Barafu camp site voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in Mweka Camp op 3100 meter.

Dag 10
Deze dag neem je afscheid van jouw porters en de keuken staff. We maken we een laatste korte trekking naar Mweka Gate (2800m). Het gaat de hele ochtend bergaf. Na het uitschrijven is de transfer naar het hotel voor een welverdiende duik in het zwembad. ‘s Avonds wordt je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader.

Dag 11
De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start (Optioneel: Safari, Zanzibar, …)

Kilimanjaro beklimmen mag niet onderschat worden. Over alle routes samengenomen haalt iets meer dan 50% van alle klimmers de top. Laat je niet misleiden door wat touroperators op hun website claimen. Cijfers van 90% of meer ‘Summit Succes’ zijn misleidend en geven enkel aan dat de gids in 90% of meer van alle expedities op de top staat maar dat zegt niets over hoeveel klanten er ook mee getopt hebben.

Kilimanjaro-Experience is een uniek concept waarbij onze tour leaders Arnaud en Wim alles in het werk stellen om jou persoonlijk te begeleiden. De coaching start vanaf het moment dat jij de knoop doorhakt om Afrika’s hoogste berg te beklimmen totdat jij terug naar huis vliegt na je beklimming. We zetten je niet onder druk want het is JOUW beslissing, JOUW beklimming en JOUW Experience!

De kick-off staat vast, maar alle andere datums (Ardennenweekend, teamwandelingen, hoogtekamertrainingen, etc.) worden tijdens de kick-off besproken en als team vastgelegd. Het is altijd moeilijk om agenda’s met elkaar af te stemmen, maar de verwachting is natuurlijk dat iedereen zo flexibel mogelijk is.

Heb je besloten om met ons te gaan klimmen dan kan je op ons rekenen. We zullen jou bijstaan waar we kunnen en zijn beschikbaar via diverse kanalen (E-mail, WhatsApp, Facebook, telefoon, …) om op al jouw vragen te antwoorden.

Ondertussen kan ook jij heel wat doen om je voor te bereiden op jouw beklimming:

 • Kijk bij inclusief, je krijgt een conditietest en met je team ga je wandelen, de hoogtekamer in, naar de Ardennen, et cetera.
 • Zoek info op online of ga naar je lokale bibliotheek.
 • Ken je mensen die Kilimanjaro hebben beklommen? Spreek hen erover aan.
 • Onderhoud je conditie, sport regelmatig, neem de trap als je kan…

Twijfel je nog? Geen probleem. Bezoek een gratis info avond, dan hoor en zie je precies wat een Kilimanjaro-Experience inhoudt. Als je deelneemt aan een ‘1 Day Boot Camp’ dan krijg je jouw inschrijvingsgeld als korting terug wanneer je daarna binnen een jaar inschrijft voor een beklimming van de Kilimanjaro.

 • Kick Off met film.
 • Conditietest.
 • Teamwandelingen in België & Nederland.
 • 1 training in de hoogtekamer van 2 à 3 uur, bij de bootcamp max. 1 uur.
 • 3 informatiebrochures.
 • Een 2-daags Experience weekend in de Belgische Ardennen met overnachting in de tent.
 • 2 hotelovernachtingen inclusief alle maaltijden voor de expeditie en 1 erna.
 • De Kilimanjaro-Experience beklimming met alle transfers, overnachtingen in de tent (inclusief slaapmat), eettent met eettafel en stoelen, toilet tent, 3 maaltijden per dag, gidsen, kok en dragers. Iedereen krijgt op de berg een eigen tent en in het hotel een eigen kamer, tenzij je aangeeft dat je wilt delen. Op de berg beschik je met je team over een eigen toilet in een toilettent. Voor elk team wordt een EHBO set meegenomen met zuurstof cilinder en zuurstof masker voor noodgevallen.
 • Alle lokale kosten en toeslagen voor toegang tot het nationaal park.
 • Vluchten
 • Paspoort, visum (ca. $ 50,-) en inentingen
 • Fooien (houd rekening met $ 200,- bij volle tevredenheid)
 • Eventuele lokale belastingen
 • Persoonlijke uitgaven, zakgeld, dranken
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijk materiaal
 • Verzekeringen

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

22 november 2025 - 2 december 2025
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 4 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2025
5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND DECEMBER!
De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick! Periode laatste week november en eerste week december 2025. Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.

Komen deze data niet uit? Kies voor maatwerk!
1 day bootcamp + zelf gekozen datum om te gaan klimmen.

Maak je reis nog avontuurlijker

MERU
BEKLIMMING

Expeditie van 6 dagen (3 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Meru - Arusha National Park.

$ 1.050,- p.p. (vanaf 4 personen)

ARUSHA
SAFARI

1 dag safari.

Game drive in het park met ervaren gids.

Afrika, Arusha National Park.

Vanaf $ 215,- p.p.

SAFARI
EXPERIENCE

Meerdaagse safari door Tanzania.

Ervaren gidsen als tour leaders.

Afrika, Tanzania.

Vanaf $ 2.199,- p.p.

ZANZIBAR
EXPERIENCE

5 dagen genieten van Zanzibar

Ultiem ontspannen.

Afrika, Zanzibar.

Vanaf $ 799,- p.p.

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Onze tour leaders

WIM DE BACKER

ARNAUD DE WILDE

Onze tour leaders zijn Mountain Wilderness First Aid getraind

De Mountain Wilderness First Aid is een introductie tot algemene medische vaardigheden in afgelegen gebieden ver weg van medische hulp. Tijdens deze cursus worden de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving behandeld volgens de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS).

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive

Partners