Safari Experience

Heb jij er al eens over nagedacht om jouw bezoek aan Tanzania te vervolledigen met een 5-daagse safari? Niet ver van Afrika’s hoogste berg vinden we de mooiste parken van Oost Afrika. Denk maar aan Tarangire, Serengeti, Lake Manyara of Ngorongoro National Park. Stuk voor stuk pareltjes waar je, samen met je gids, op zoek kan naar olifanten, leeuwen of het snelste landdier ter wereld, de cheeta. Er is voor elk wat wils: van de jagers tot de prooien, honderden soorten vogels of misschien wil je wel de neushoorn zien in zijn natuurlijke habitat…

Speciaal voor jou hebben we de Standaard Safari Experience in de aanbieding. 5 dagen / 4 nachten op pad met jouw gids in een indrukwekkende Land Rover. Overnachten doe je in prachtig gelegen hotels en camp sites. Als je kiest voor een upgrade kan je genieten van een luxueus verblijf in prachtige lodges met zwembad…

Deze ervaring kan je uiteraard ook boeken zonder dat je de Kilimanjaro gaat beklimmen!

Lees zeker het reisverslag van onze Tour Leader Wim De Backer: samen met zijn vrouw en 2 dochters heeft hij de 5-daagse safari gedaan in augustus ’22.

Weinig tijd? Dan kan je ook kiezen voor de 3-daagse variant met bezoek aan Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara. Verblijven doe je dan 2 dagen in het Highview Hotel.

Meer info of een op maat gemaakte Safari? Contacteer ons vrijblijvend via team@kilimanjaro-experience.eu.

Meerdaagse safari door Tanzania, als extra optie op Machame route of Rongai Route.

Privé-voertuig met chauffeur.

Afrika, Tanzania.

Afhankelijk van sharing (met hoeveel mensen je de kamer deelt):
$ 2.499,- p.p. (minimaal 2 personen sharing)
$ 2.199,- p.p. (minimaal 4 personen sharing)

SAFARI EXPERIENCE

Dag 1
Springlands Hotel – Tarangire National Park – Highview Hotel
Vroeg vertrek vanuit het Springlands Hotel te Moshi. Na een ritje van 3 uur bereik je de inkom van Tarangire National Park. Geniet van een game drive doorheen het park. Het park is gekend voor zijn vele olifanten, Baobab bomen en dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die door het park stroomt. Tarangire is met zijn oppervlakte van 2600 vierkante kilometer één van de kleinere parken van het zogenaamde ‘Northern Circuit’.
Na de gamedrive rij je in de late namiddag door naar het Highview Hotel. Hier geniet je na aan de rand van het zwembad en krijg je een heerlijk diner gepresenteerd.
(Lunch en Diner inbegrepen)

Dag 2
Na het ontbijt vertrekken we richting Serengeti. Al vrij snel betreden we de Ngorongoro Conservation Area. Je stijgt meteen naar de rand van de Ngorongoro Crater waar je een indrukwekkend uitzicht te beurt valt. De ganse dag is één lange Game Drive doorheen de Serengeti op weg naar jouw Campsite: het Serengeti Wildebeest Camp.
(Ontbijt, Lunch en Diner inbegrepen)

Dag 3
Vandaag staat alles in het teken van de Serengeti. In overleg met je gids vertrek je erg vroeg, of na het ontbijt. Je rijdt de ganse dag stapvoets door de Serengeti en ontdekt de fauna en flora van dit wereldberoemde park.
Na een dag genieten kom je terug toe in het Serengeti Wildebeest Camp voor een welverdiende nachtrust.
(Ontbijt, Lunch en Diner inbegrepen)

Dag 4
Na het ontbijt rijden we door naar de ingang van de Ngorongoro Crater. Met een diameter van 20 kilometer en een kratervloer van 300 km² is dit een ervaring die uniek is in de wereld. Ontdek op de 700 meter lagere kraterbodem ruim 25.000 (!) dieren. We vinden hier zowat alle soorten behalve de giraf. Als je geluk hebt kan je hier ook een neushoorn spotten.
Er is slechts één weg naar de kratervloer en één weg om het gebied terug te verlaten. Laat je betoveren door deze magische omgeving omsloten door de grootste intacte kraterwand ter wereld.
Na de Game Drive rijd je terug naar het Highview Hotel voor een laatste nacht.
(Ontbijt, Lunch en Diner inbegrepen)

Dag 5
Na het ontbijt is het een korte rit naar de ingang van het Lake Manyara National Park. Dit relatief kleine park is erg gekend voor zijn zogenaamde Tree Climbing Lions, de vele apenkolonies die we kunnen aantreffen, maar evengoed giraffen, nijlpaarden of ander wild.
Kort na de middag nemen we afscheid van het park en rijden we terug naar het Springlands Hotel in Moshi waar onze 5-daagse safari eindigt.
(Ontbijt en Lunch inbegrepen)

  • 1 overnachting voor en 1 overnachting na jouw safari in het Springlands Hotel (bed & breakfast) op basis van 2 personen.
  • Alle overnachtingen en maaltijden vermeld in het schema.
  • Eigen gids/driver met uitgeruste Land Rover of gelijkwaardig voeruig.
  • Alle Nationale parken zoals vermeld in het schema (entry fee, lokale taksen).
  • Fooien, persoonlijke uitgaven.
  • Dranken.
  • Verzekeringen, inentingen, paspoort, visum.
  • Vluchten.
Highview Coffee Lodge (i.p.v. Highview Hotel).
Serengeti Safari Lodge (i.p.v. Serengeti Wildebeest Camp).
Extra dag(en) met overnachting(en) in Highview Hotel en/of Serengeti Wildebeest Camp.
Extra overnachtingen in het Springlands Hotel – Moshi.
Airport Transfers.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!

Komen deze data niet uit? Kies voor maatwerk!
1 day bootcamp + zelf gekozen datum om te gaan klimmen.

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive

Partners