Ons team

Arnaud heeft Kilimanjaro-Experience in 2016 opgericht en nog voor de kickoff van het eerste KE-team sloot Wim zich aan. Niet raar, want Arnaud en Wim zijn al jaren expeditie maatjes. Samen werkten ze het eerste KE-programma uit en elke groep wordt door hen samen getraind en begeleid.

Arnaud en Wim zijn de Tour Leaders van Kilimanjaro-Experience. In Nederland en België begeleiden, trainen en coachen zij elk Kilimanjaro-Experience team. Een van hen is er altijd bij in Tanzania en klimt dan ook altijd mee op de Kilimanjaro.

Gidsen Amini en Rajabu vormen met Wahabi (Chef kok) en Abdullah (Waiter) het hart van ons support team in Tanzania. Wahabi houdt rekening met ieders wensen en kan zelfs vegetarische en veganistische maaltijden bereiden. Abdullah  zorgt als Waiter heel goed voor zijn gasten en is daardoor veel meer een persoonlijk verzorger. Dat begint ’s morgens vroeg al met koffie of thee in je tent om rustig wakker te worden voor weer een nieuwe mooie dag.

Het gaat om jouw ervaring. Ons Kilimanjaro-Experience team is er voor jou! 

Elk team van Kilimanjaro-Experience wordt begeleid door een ervaren Tour Leader. De Tour Leader maakt een WhatsApp groep aan voor het team en nodigt je uit voor de kickoff met jouw team. Hij maakt een planning voor de teamwandelingen, de hoogtekamer sessie, het experience weekend in de Ardennen en hij zorgt dat jij jouw conditietest kan doen. Ook regelt hij de informatiesessies. Natuurlijk gaat jouw Tour Leader mee op expeditie. Dus ook in Afrika is hij er elke dag bij en uiteraard klimt hij met het team mee op de Kilimanjaro. Voor alle zekerheid doet bij elk team de tweede Tour Leader mee met zoveel mogelijk voorbereidende activiteiten.

Arnaud en Wim zijn de Tour Leaders van Kilimanjaro-Experience. Zij kennen elkaar al jaren. Hun eerste gezamenlijk beklimming was naar de top van de Elbrus in Rusland. Daarna hebben ze over de hele wereld zelfstandig hun expedities opgezet en uitgevoerd. Maak kennis met ze!

Onze tour leaders

Arnaud de Wilde

Van nature ben ik een ondernemende en avontuurlijk professional met een brede internationale ervaring. Als ondernemer heb ik verschillende bedrijven opgericht en in diverse landen gewoond. Maar expeditie klimmen is mijn echte passie. Ik heb wereldwijd geklommen en veel ervaring opgedaan. Ik help je graag via mijn Adventure Business Coaching – ABC – concept. Benieuwd? Klik hier voor een kijkje op mijn site. 

Wim de Backer

Mensen omschrijven mij als een familiemens en noemen mij vervolgens in één adem avonturier, expeditie klimmer, levensgenieter en beveiligingsexpert. Ik heb van nature een drang om te ontdekken en grenzen te verleggen. Ik ben altijd nieuwsgierig, ga graag in gesprek, wil altijd weer nieuwe en interessante mensen ontmoeten en afgelegen of bijzondere plekken ontdekken. Voor meer informatie klik je hier. 

Arnaud verteld over de Kilimanjaro-Experience in Juliën de Podcast, beluister de aflevering hier!

Tourleaders zijn Mountain Wilderness First Aid getraind

Iedereen die zich buiten de “gebaande paden” bevindt, bijvoorbeeld wandelend diep in de bossen of tijdens een trekking in de bergen, moet zich realiseren dat het soms lang kan duren voordat er medische hulp arriveert. Zelfredzaamheid is een belangrijke factor.

Op de Kilimanjaro is dat niet anders. De dorpen rondom de Kilimanjaro kunnen normaal gesproken binnen 24 uur kunnen worden bereikt. Toch kan het voorkomen dat hulp sneller nodig is. Kilimanjaro-Experience vindt het belangrijk dat Tourleaders zo goed mogelijk geschoold zijn om de eerste vorm van hulp te kunnen bieden.

Onze Tour Leaders nemen hiervoor deel aan de (Mountain) Wilderness First Aid cursus. Het is een unieke en uitgebreide eerste hulp cursus, ontwikkeld door Outdoor Medicine, dé medische partner van Kilimanjaro-Experience.

Wilderness First Aid is een introductie tot algemene medische vaardigheden in afgelegen gebieden ver weg van medische hulp. Tijdens deze cursus worden de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving behandeld volgens de algemene standaarden en medische eisen van deWilderness Medical Society (WMS).

Certificaten van Tourleaders Arnaud de Wilde en Wim De Backer.

Onze lokale mensen

Ons Support Team heeft gezamenlijk honderden keren op de top van Kilimanjaro gestaan. Hun ervaring is ongeëvenaard. Ze zijn met recht een TOP team. De dag voor elke trekking organiseren we een team briefing en stellen zij zich voor. Dan is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

– Kennedy, Wahabi (kok), Amini (hoofdgids), Saïd, Abdullah en Jackson.

Team Kilimanjaro-Experience

Premium? Premium!

Benieuwd wat Kilimanjaro-Experience zo uniek maakt?

Partners