1-Day Boot Camp

met of zonder Kilimanjaro beklimming

Wil jij Kilimanjaro beklimmen of heb je al geboekt? Kan je niet klimmen op onze vaste data? Dan hebben we voor jou een gepaste oplossing: dé Kilimanjaro-Experience 1-Day Boot Camp.

Wanneer?

Elk jaar organiseren we verschillende 1-Day Boot Camp coaching sessies. Je kan ook een privé 1-Day Boot Camp boeken vanaf 4 personen.

Bekijk de geplande data hier.

1 dag.

Ervaren tourleader als instructeur.

Fit-Out Sports & Healthcenter (BE) of Healthclub Juliën (NL).

Vanaf € 495,- p.p.

De bootcamp gaat altijd door, zelfs bij 1 deelnemer.

Waarom een 1-Day Boot Camp

De 1-Day Bootcamp bereidt jou perfect voor op een beklimming van de Kilimanjaro. Ook krijg je uitleg over alle routes. Je kunt daarna je eigen vertrek en klimdatum vaststellen en ook je eigen route kiezen.

Als het jouw bedoeling is om met een standaard (!) Kilimanjaro-Experience mee te gaan, maak dan bij Boeken jouw keuze. Met een standaard Kilimanjaro-Experience is een 1-Day Bootcamp qua voorbereiding niet nodig, want die voorbereiding zit in het standaard programma, is zelfs uitgebreider en verdeelt over een langere periode die start met een kick-off voor de deelnemers.

Kies voor een 1-Day Boot Camp als je niet van een standaard Kilimanjaro-Experience gebruik wilt maken. Het “nadeel” van een standaard programma is dat de data en de route vast staan. Dat kan lastig zijn als je in die periode bijvoorbeeld geen vrij kunt krijgen of om andere redenen voor een andere periode kiest. Het “voordeel” van de 1-Day Bootcamp is dus dat je de datum van jouw klimreis zelf bepaalt. Het kan dan zo zijn dat je bij aankomst in een team wordt opgenomen van andere personen die los hebben geboekt, via ons of via andere aanbieders. Het kan ook zo zijn dat je alleen klimt of met de andere personen met wie je de 1-Day Bootcamp hebt gedaan. Voordeel is ook dat je dat dan als privégroepje met je eigen vrienden of familie kan doen. Je kan niet een 1-Day Boot Camp doen en je dan op het laatste moment in Tanzania aansluiten bij een team dat gekozen heeft voor een standaard Kilimanjaro-Experience. Zij hebben dan namelijk al maanden gezamenlijk een heel programma doorlopen. Wil je aan zo’n team deelnemen, dan zal je dus voor zo’n standaard programma moeten kiezen.

Op de 1-Day Boot Camp gaan we één dag voluit samen aan de slag. De 1-Day Boot Camp bereidt je in een dag voor aan de hand van alle informatie (brochures e.d.) met uitleg en begeleiding van een Nederlandstalige Tour Leader die zelf al meerdere malen op de top van de Kilimanjaro heeft gestaan. Er zijn geen taboes. Alles wordt uitgebreid besproken: paspoort, visum, inentingen, klimaat & weer, EHBO, malaria, hoogteziekte, materiaal & kledij maar ook bijvoorbeeld het toilet op de camp site en zoveel meer. Tijdens deze dag ga je zelf met de Tour Leader de hoogtekamer in. Dat is een ruimte waar het zuurstofpercentage wordt verlaagd, waardoor de hoogte wordt gesimuleerd. Een fantastische ervaring waar je veel van leert en wat je op de berg zal helpen. Na je boeking ontvang je een uitgebreide e-mail met wat je hiervoor dient mee te nemen.

Je maakt kennis met “do’s & don’ts” in Tanzania. Je krijgt ruim de tijd om vragen te stellen en je eigen materiaal te laten nakijken door onze ervaren Tour Leader. De hele dag krijg je bovendien een hoop nuttige “tips & tricks” die jouw beklimming zoveel aangenamer en gemakkelijker zullen maken. Velen proberen de top van Kilimanjaro te bereiken. Helaas haalt amper 60% het. Met Kilimanjaro-Experience haalt 80% de top. Kilimanjaro-Experience geeft je dus de beste kans om het dak van Afrika te bereiken. Je wordt goed door ons lokale team opgevangen en je gaat met professionals (gidsen, kok, dragers, etc.) de berg op.

Voor een scherpe prijs krijg je dus een compleet coaching pakket aangeboden en leer je van Tour Leaders die meer dan eens de top hebben gehaald.

Inbegrepen

1-Day Boot Camp met filmvoorstelling, hoogtekamer training, 3 brochures boordevol informatie, lunch met dranken (koffie, thee, water, snacks en fruit) gepresenteerd door een ervaren Nederlandstalige Tour Leader.

Prijs

€ 495,- p.p. 
De bootcamp gaat altijd door, zelfs bij 1 deelnemer. Dan krijg je onze volle aandacht 🙂

Korting op de route naar keuze binnen 1 week na jouw Boot Camp

Na het volgen van de Boot Camp ben je klaar om de Kilimanjaro te gaan beklimmen. Je hebt daarbij de keuze uit 4 prachtige routes: Machame, Rongai, Lemosho en Northern Circuit. Met de Machame en de Rongai route ben je 7 dagen en 6 nachten op de berg. Kies je voor de Lemosho route dan mag je nog een extra dag genieten van de Kilimanjaro, 8 dagen en 7 nachten. De Northern Circuit route is de rustigste van allemaal en ook de langste met 9 dagen en 8 nachten.

Je wordt ondersteund door de beste gids(en) plus supportteam met kok en dragers. Iedere deelnemer krijgt een eigen tent met een waterdicht matras. Verder is inbegrepen alle maaltijden op de berg, 2 nachten voor en 1 nacht na de beklimming in het Springlands hotel/lodge of vergelijkbaar hotel, in single kamer (afhankelijk van beschikbaarheid als je met meerdere deelnemers bent) met ontbijt, alle lokale transfers van/naar de luchthaven en van/naar de locatie waar jouw klim start en eindigt.

Prijzen na het volgen van de 1-Day Boot Camp

  • $ 2100,- p.p. Machame route (7d/6n)
  • $ 2200,- p.p. Rongai route (7d/6n)
  • $ 2400,- p.p. Lemosho route (8d/7n)
  • $ 2650,- p.p. Northern Circuit route (9d/8n)

De routes worden verzorgd door de grootste en beste touroperator van Tanzania, onze partner ZARA Tanzania Adventures (ZARA Tours). De korting van Kilimanjaro-Experience is al verwerkt in deze prijzen. Jouw prijs is flink voordeliger dan die op hun site. Dat is jouw voordeel om via Kilimanjaro-Experience bij ZARA Tours te boeken.

Als je de Kilimanjaro alleen beklimt, dan geldt een meerprijs van $ 300,-. Je krijgt dan alle aandacht van jouw team 🙂 Wil je echt niet in je eentje, dan zal je iemand moeten enthousiasmeren om met jou mee te gaan. Lukt dat niet, dan kunnen we aan ZARA Tours doorgeven dat je een voorkeur hebt om je bij anderen aan te sluiten. Er is geen garantie dat het lukt. Het kan voorkomen dat anderen net niet de dag van jouw keuze hebben gekozen of hebben aangegeven niet met anderen te willen meegaan.

Je bepaalt dus uiterlijk een week na de Boot Camp via welke route jij naar de top van Kilimanjaro wilt lopen om voor deze prijzen te mogen boeken. Dat doe je door een e-mail te sturen naar info@kilimanjaro-experience.eu en daarin je keuze kenbaar te maken. Wij nemen dan snel contact met je op en geven jouw boeking door aan ZARA Tanzania Adventures (ZARA Tours).

Andere routes zijn in overleg ook mogelijk, bijvoorbeeld Marangu wat de enige route op Kilimanjaro is waarbij je in hutten slaapt of een meer technische route via Arrow gletsjer naar de binnen krater en vervolgens naar de top.

Exclusief

Vluchten, paspoort, visum, inentingen, verzekeringen, fooien en persoonlijke uitgaven.

Optioneel

Een conditietest en persoonlijk fitnessprogramma via een van onze partners Fit Out of Healthclub Julien, extra nachten in het hotel/lodge, safari en/of verblijf in Zanzibar, beklimming Mount Meru. Kijk bij de extra’s in het menu.
Een online medische screening door een arts van onze partner Outdoor Medicine is mogelijk vanaf €125 p.p. Je krijgt dan persoonlijk feedback. Dit kan je allemaal bespreken tijdens de Boot Camp.

Meld je aan

1-Day Boot Camp Nederland

1-Day Boot Camp Nederland

7 september 2024
Vanaf €495,00 p.p.
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 6 september 2024
Deze 1-Day Boot Camp wordt gehouden bij Healthclub Juliën in Lienden.

Vragen?

Vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met je op om al je vragen te beantwoorden!

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Partners