Veelgestelde vragen

Jij bent overtuigd van een goede begeleiding. Jij wil jouw topkansen gevoelig verhogen door je te laten coachen door de experten van Kilimanjaro-Experience. Maar de vaste data passen niet in jouw agenda…Wanhoop niet! Minstens 2 keer per jaar organiseren wij een zogenaamde ‘1-Day Boot Camp’. We coachen jou een volle dag en nemen samen de belangrijkste elementen van het programma door. De training in de hoogtekamer is inbegrepen. We voorzien voor jou de drie brochures, bespreken uitgebreid het materiaal en de materiaallijsten en zorgen ervoor dat je er klaar voor bent. Uiteraard is de lunch inbegrepen met dranken, snacks en fruit. Neem een kijkje op de website, ontdek de mogelijkheden en boek je plekje!

Het diner op zaterdagavond tijdens het Experience-Weekend is niet inbegrepen, maar dat is dan zowat het enige wat niet inbegrepen is. Wanneer je deelneemt aan een Standaard Kilimanjaro-Experience, krijg je een Premium service. We voorzien een Kick-Off met een voorstelling, 3 leuke teamwandelingen, 3 infosessies, 3 full-color informatiebrochures boordevol informatie, een 2-daags Experience-Weekend inclusief overnachting in een tent, een professionele training in de hoogtekamer, een medische screening door onze expeditiearts met feedback en een presentatie van onze expeditiearts. Onze Tour Leaders staan jou bij met de voorbereidingen van start tot finish. Geen verborgen kosten, supplementen of activiteiten waarvoor je extra moet bijbetalen. Daarna wacht jou een geweldige trip naar Tanzania, inclusief alle overnachtingen, alle maaltijden ter plaatse (in het hotel en op de berg), alle transfers en uiteraard jouw beklimming met ons lokale supportteam.

Misschien wel de meest gestelde vraag: met een dubbel antwoord. Tijdens het lopen tussen de camp sites dien je op zoek te gaan naar een boom (in de jungle) of rotsblok (hoger op de berg) om je achter te verschuilen. ???? Op de camp sites is er voor onze klimmers een toilet tent met toilet. Dit is een campingtoilet met waterspoeling. Dit toilet is exclusief voor de klimmers: onze gidsen en dragers hebben hun eigen voorzieningen. Let op: bij andere organisaties dien je voor deze service vaak bij te betalen, tot wel 150USD per toilet per expeditie. Bij ons is deze service inbegrepen. Afhankelijk van de groepsgrootte voorzien we soms meerdere toiletten.

Nee. Elke klimmer mag een waterdichte tas inleveren bij aanvang van de beklimming. Geen waterdichte tas? Geen probleem. Jouw tas gaat dan in een waterdichte zak. Jouw tas mag maximaal 15 kg wegen en wordt voor jou gedragen tussen de verschillende camp sites. De spullen in deze tas zijn tijdens het lopen niet beschikbaar. Je zorgt zelf voor een zogenaamde ‘dag’ rugzak. Hierin steek je de items die je overdag nodig hebt. De rugzak weegt ongeveer 6 kg, inclusief water. Lukt het jou niet deze zelf te dragen, dan zorgen wij ervoor dat een gids of assistent gids deze voor jou draagt. Tijdens het Kilimanjaro-Experience programma voorzien we een uitgebreid coaching moment waarbij we jou 10 pagina’s bezorgen over het ‘materiaal’. We bespreken alles in detail en nemen ook de inhoud van de dag rugzak door. Zo ben je perfect voorbereid op alle omstandigheden.

Als één van de weinige organisaties bieden we jou standaard een eigen ruime tent aan! Je slaapt alleen in een ruime 2-persoonstent op de berg. Dit is bij andere organisaties niet het geval, daar betaal je extra voor een single tent. Wil je toch graag met jouw partner of vriend/vriendin slapen en een tent delen, dan is dat natuurlijk geen probleem. We raden echter aan om alleen te slapen op de berg vanwege de ruimte en de rust…

Dit is een vraag waar geen eenvoudig en uniform antwoord op gegeven kan worden. Elke dag is anders en sommige dagen zijn korter dan andere. In het algemeen moet je rekenen op 4 à 6 uur lopen, inclusief de pauzes. Dag 4 op Lemosho, dag 3 op Machame en dag 2 op Rongai zijn gemiddeld langer met zo’n 8 à 9 uur lopen. Uiteraard is de topnacht de zwaarste etappe: je start rond middernacht en staat op de top tussen 6hr en 9hr in de ochtend. Daarna moet je ook nog afdalen. Tijdens de coaching van onze klimmers bespreken we jouw route en elke dag apart in detail.

Kilimanjaro-Experience zorgt voor een individuele tent op de berg die voor jou elke dag wordt opgezet en afgebroken. In de tent ligt een slaapmatje voor je klaar. Een slaapzak dien je zelf te voorzien of kan je bij ons huren. We geven alle info mee die je nodig hebt om comfortabel te overnachten op de flanken van Kilimanjaro.

Uiteraard! Kilimanjaro-Experience werkt al sinds jaar en dag met dezelfde kok en waiter. Onze chef is perfect opgeleid om rekening te houden met alle soorten wensen. Niet enkel vegetarische of Vegan klanten komen aan hun trekken: ook klanten met suikerziekte of een gluten allergie worden op hun wenken bediend.

Alle maaltijden tijdens het Kilimanjaro-Experience programma in Tanzania zijn inbegrepen. Dus ook de lunch en het diner in het hotel, uitgezonderd dranken. Ook tijdens jouw beklimming voorzien we alle maaltijden inclusief thee, kof{e of water en zelfs warme chocolademelk. Het is wel aangenaam wanneer je elke dag enkele snacks kan nuttigen die je zelf hebt ingekocht. Ben je liefhebber van een stukje chocolade, een bepaalde snack of wat zoute nootjes? Breng deze zeker mee om elke dag te kunnen genieten van een lekker tussendoortje.

Ondanks alle berichten die ons de voorbije maanden bereikten waarin de Tanzaniaanse overheid beloofde dat er een WIFI-signaal beschikbaar is op de berg, nemen wij dat met een korreltje zout. Op de berg heb je voorlopig nog steeds erg beperkt bereik, vooral aan de afgelegen noordelijke kant. (Rongai route) Om die reden hebben onze Tour Leaders tijdens een Standaard Kilimanjaro-Experience expeditie een Iridium Satelliet telefoon bij zich. Zo kunnen ze altijd het thuisfront of de expeditie arts bereiken indien nodig.

Welke route ga jij beklimmen?

Marangu? Machame? Rongai? Lemosho? Umbwe?

Via de Northern of Southern Circuit? De meeste klimmers vinden het erg moeilijk om een keuze te maken via welke route ze de berg willen beklimmen.

Als je het zeker weet kan je meteen aansluiten op een Standaard Kilimanjaro-Experience: via Rongai, Lemosho of Machame. Ben je echter niet zeker dan staan onze Tour Leaders jou bij om de routes te bespreken. Dat kan via mail of telefonisch maar je kan ook inschrijven voor een 1-Day Boot Camp! Een volle dag coaching waarbij we uiteraard de verschillende route-opties in detail bespreken. Elke route passeert de revue: met zijn voor- en nadelen. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken… Jouw beklimming verdient de beste omkadering: daarom kan je bij ons terecht voor route advies! Kilimanjaro-Experience ontdekken?

De meeste klimmers tasten voor hun beklimming in het duister waar ze in Tanzania gaan slapen. Veel klimmers worden op hotel gestoken in Arusha: een drukke en onoverzichtelijke stad met erg veel straatventers. Bovendien ligt Arusha niet direct nabij Mount Kilimanjaro maar naast Mount Meru.

Kilimanjaro-Experience verkiest steeds Moshi als uitvalsbasis. Een klein provinciestadje gelegen aan de voet van Kilimanjaro. We slapen steeds in hetzelfde hotel en voorzien voor onze klimmers een ‘single’ kamer zonder meer kost. Wil je toch met je maatje een kamer delen dan kan dat uiteraard. Ons hotel is voorzien van alle faciliteiten die je je wensen kan: kamers met airco, een heerlijk groot zwembad (17 meter!), een prachtige tuinbar met barista bar, open restaurant met buffet, massage en pedicure/manicure, 24hr receptie, een kleine shop en uiteraard ‘laundry services’. Bovendien kan je met de aanwezige WIFI zoals onze kanjers de Formule 1 kijken bij een lekker koud biertje!

Jouw beklimming verdient de beste omkadering: daarom bespreken we voor het vertrek ons hotel en krijg jij een goed beeld van wat je mag verwachten!

De meeste klimmers tasten voor hun beklimming in het duister met welke klimmers ze de berg gaan. Vaak worden boekingen van over heel de wereld samengevoegd en klim je met een bont allegaartje van nationaliteiten. Soms klim je alleen. Heb je pech klim je met 20 anderen…

Kilimanjaro-Experience klimt nooit met vreemden in het team. Onze teams worden gevormd in België en Nederland. Zo leer jij je teammaatjes kennen tijdens een 3-maanden durend coaching traject. Samen gaan we hiken, de hoogte kamer ontdekken en op stap tijdens een 2-daags Experience Weekend. Zo klim jij met mensen die je ondertussen als vrienden kan beschouwen. Bovendien klimmen we met kleinere groepen.

Boek je bij ons alleen een beklimming dan nog klim je in een privé team met jouw klimmaatjes. We laten geen externe klimmers toe in onze teams.

Jouw beklimming verdient de beste omkadering: daarom klim jij met jouw maatjes!

De meeste klimmers tasten voor hun beklimming in het duister met welk lokaal support team ze klimmen, welke tour operator…

Kilimanjaro-Experience zorgt voor de perfecte Team Briefing voor jouw beklimming:

De dag voor de start van jouw expeditie krijg je om 10hr in de ochtend bezoek van jouw lokaal support team! Je ontmoet de hoofdgids, de assistent gidsen en je kan de kok spreken. Bovendien zijn onze mensen door onze organisatie gekleed: je herkent ze meteen aan hun blauwe shirt en jas. Zo weet jij steeds wie je kan aanspreken op de berg!

Jouw beklimming verdient de beste omkadering: daarom hebben we stuk voor stuk ervaren mensen in dienst die reeds jarenlang met onze klimmers op pad gaan!

De meeste klimmers tasten voor hun beklimming in het duister met welke weersomstandigheden ze moeten rekening houden. Vele klimmers worden geconfronteerd met oververhitting en/of onderkoeling wegens een gebrekkige kennis van het weer en het klimaat op Kilimanjaro.

Kilimanjaro-Experience zorgt voor de perfecte opleiding en coaching.

Tijdens de info sessies (met brochure) voor de beklimming bespreken we uitgebreid met welke weer fenomenen je geconfronteerd kan worden, bespreken we de seizoenen op de berg en wordt uitgebreid ingegaan over de temperaturen die je kan verwachten. We geven jou alvast mee dat tijdens onze meest extreme trip de start werd genomen bij 30° en we getopt hebben in winterse omstandigheden van -22°! Een verschil van zomaar eventjes 52° (Celcius)!

Laat je goed begeleiden en wees voorbereid!

De meeste klimmers tasten voor hun beklimming in het duister welke snelheid aangehouden wordt en wat de impact daarvan is op hoogteziekte. Ze vragen zich af wat er gebeurt als de groep te snel loopt.

Kilimanjaro-Experience zorgt voor de perfecte begeleiding tijdens elke dag etappe en tijdens de beklimming naar de top. Vooraan en achteraan loopt elke dag een gecertificeerde gids. Tijdens het lopen zal onze Tour Leader de snelheid monitoren en ingrijpen indien nodig.

Je loopt nooit alleen! Wij hebben steeds voldoende gidsen en assistent gidsen bij en op de topnacht zorgen we voor persoonlijke begeleiding. We besparen nooit op man power.

Tijdens de info sessies voor de beklimming bespreken we uitgebreid de samenstelling en en de begeleiding door het team op de berg.

De meeste klimmers tasten voor hun beklimming in het duister wat ze op de berg wel en niet kunnen eten en drinken…

Kilimanjaro-Experience neemt op ELKE beklimming (met of zonder Tour Leader) zijn eigen kok mee. Bovendien kan je zelf de kok aanspreken de dag voor jouw beklimming in het hotel tijdens de team briefing. Zo kan jij je eigen voorkeuren opgeven.

Tijdens de info sessies (met brochure) bespreken we het onderwerp ‘Maaltijden op de berg’ in detail: zo weet jij wat te verwachten! Hoeveel maaltijden, waar en wanneer en welke dranken zijn standaard inbegrepen. Zo sta je niet voor verrassingen ter plaatse… Bovendien zal onze Tour Leader heel helder uitleggen wat je beter wel, en wat beter niet eet tijdens jouw beklimming. Zo vermijd je maag en darmproblemen en verhoog je jouw topkansen.

Op 5000 meter hoogte werkt jouw maag echt niet meer zoals op zeeniveau…