Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, voor Kilimanjaro-Experience zijn dit geen holle woorden. Vanaf de start van onze organisatie in 2015 is gekeken naar verantwoord reizen, verantwoord ondernemen, steun aan ons lokale team en oog voor de kwetsbaren om ons heen. Vanaf de eerste dag hebben we diverse initiatieven gesteund om een verschil te maken.

Nu hebben we besloten om alle inspanningen te bundelen door exclusief te gaan samenwerken met ZARA Charity. In 2022 werd het Moshi Kids Center opgericht, een school en opvangplek voor kinderen in de buurt van het Springlands Hotel. Onze Tour Leaders vinden het hun plicht om een zo breed mogelijk publiek te enthousiasmeren om de kinderen te steunen en ze een betere toekomst te bieden.

Om die reden hebben we de ‘MVO Experience’ in het leven geroepen: een leuk uitstapje in de omgeving van het hotel met een directe impact op de lokale economie, de (wees)kinderen en het milieu.

Uiteraard zijn bijkomende initiatieven en giften welkom. Bespreek het zeker met onze Tour Leaders!

Bedankt voor jullie steun!

Zara Charity

Zara Charity is een NGO (Non Governmental Organization), opgericht in 2009 door onze partner ZARA Tours volgens de “non-government organization act 2002 section 12(2) of Act no.24”.

ZARA Charity heeft diverse projecten opgezet voor hulpbehoevenden in Tanzania. Ze zorgen voor basisbehoeften. Het is voor de mensen die het niet zelf kunnen en een steuntje nodig hebben. ZARA Charity speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van lokaal onderwijs aan kinderen en de economische ontwikkeling van kwetsbare leefgemeenschappen, zoals wezen, de Maasai vrouwengroep en mensen met een heel laag inkomen, waaronder ook dragers die werken op de Kilimanjaro en Meru. Bij ZARA Charity weten ze wat er lokaal speelt en komt de hulp dus ook lokaal goed terecht.

Wil je meer weten over deze projecten? Kijk dan eens op de site van ZARA Charity.

Mount Kilimanjaro Porters Society

Via ZARA Tours  steunt Kilimanjaro-Experience de MKPS. Zij bieden de dragers, die keihard werken op de Kilimanjaro en Meru, ondersteuning die deze mensen zo nodig hebben. Zij hebben een zwaar beroep, zijn vaak ongeletterd en hebben een onregelmatig inkomen. MKPS helpt hen met financiële planning, onderwijs en gezondheidszorg.

Lees via deze link meer over MKPS.