Kilimanjaro wandelen

Welkom bij Kilimanjaro-Experience, wil jij de Kilimanjaro wandelen? Dan zit je bij ons goed! Wij bieden een unieke en uitdagende manier om de hoogste berg van Afrika te ervaren – door middel van wandelen.

Wandelend naar de top

Onze wandeltochten naar de top van de Kilimanjaro zijn ontworpen om avontuurlijke wandelaars en beklimmers een onvergetelijke ervaring te bieden. We geloven in het belang van een gezonde en veilige ervaring, daarom werken we met ervaren en gecertificeerde Tour-Leaders. De Kilimanjaro is een iconische berg die een enorme aantrekkingskracht heeft op wandelaars over de hele wereld. Maar de uitdagingen die gepaard gaan met de beklimming zijn aanzienlijk. Dat is waarom onze gidsen ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent en uitgerust om de uitdaging aan te gaan.

Wat hebben de wandelroutes in petto?

Onze wandelroutes zijn zorgvuldig uitgestippeld en bieden een variatie aan landschappen en uitzichten. Tijdens de wandeling maak je kennis met de verschillende klimaatzones en zie je de flora en fauna van de berg. Bovendien heb je de mogelijkheid om je te mengen met de lokale bevolking en hun cultuur te ervaren.

We bieden verschillende routes aan voor onze wandeltochten, afhankelijk van jouw ervaring en voorkeur. Dit zijn de routes die je met ons kan bewandelen:

  • Machame Route: Deze route is iets uitdagender dan andere routes die wij aanbieden. Het biedt echter wel spectaculaire uitzichten en afwisselende landschappen! De Machame Route heeft een hoge slaagkans omdat het een betere acclimatisatie biedt in vergelijking met andere routes.
  • Lemosho Route: Dit is een minder drukke route, die start vanuit het westen van de berg. Het biedt geweldige uitzichten en is geschikt voor ervaren wandelaars. Deze route heeft een langere wandeltijd dan andere routes en dat is niet voor niets, want je wandeling gaat door prachtige dichtbegroeide bossen en heidevelden.
  • Rongai Route: Deze route start aan de noordelijke kant van de berg en biedt een prachtig uitzicht op Kenia en Tanzania. Het is een minder drukke route en geschikt voor beginners. Hierbij valt er in het algemeen minder regen op de noordelijke kant van de berg, wat betekent dat de paden minder modderig zijn en er een kleinere kans is op uitglijden.
Kilimanjaro wandelen

Onze gidsen staan klaar om jou te helpen bij het kiezen van de route die het beste bij jou past. Of je nu een beginnende of ervaren wandelaar bent, we hebben de juiste route voor jou.

Onze wandeltochten zijn inclusief accommodatie, maaltijden, gidsen, trainingen en al het andere dat je nodig hebt om veilig en comfortabel de berg te beklimmen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de details en kunt je volledig concentreren op het genieten van de prachtige ervaring van het wandelen op de Kilimanjaro.

Kilimanjaro wandelen - berg

Neem nu contact met ons op!

Mis onze gratis informatieavonden niet! Hier krijg je de kans om meer te leren over onze wandeltochten en de Kilimanjaro-ervaring van anderen te horen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boek je plaats voor onze volgende infoavond.

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

22 november 2025 - 2 december 2025
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 4 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2025
5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND DECEMBER!
De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick! Periode laatste week november en eerste week december 2025. Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.
Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!