Kilimanjaro beklimmen voorbereidingen

Welkom bij Kilimanjaro-Experience, jouw gids voor het beklimmen van de hoogste berg van Afrika – de majestueuze Kilimanjaro. Ben je opzoek naar de Kilimanjaro beklimmen voorbereidingen? Dan ben je hier op het juiste adres!
Kilimanjaro beklimmen

Klaar voor de start?

Als je van plan bent om de Kilimanjaro te beklimmen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Onze Tour Leaders en gidsen hebben de berg al talloze keren beklommen, dus we weten precies wat er nodig is om veilig en succesvol de top te bereiken. Check hieronder een paar tips om je te helpen je voor te bereiden op jouw Kilimanjaro-avontuur!

Laten we beginnen

De Kilimanjaro beklimmen is geen makkie. Daarom hebben wij hier een rijtje gemaakt met de Kilimanjaro beklimmen voorbereidingen! Dus het is belangrijk om in topvorm te zijn voordat je vertrekt. Doe bijvoorbeeld wat cardio-oefeningen zoals joggen, fietsen of zwemmen, en wat krachttraining om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Daarnaast organiseert Kilimanjaro-Experience een weekend naar de Ardennen, leuke teamwandelingen en hoogtekamertrainingen om jou voor te bereiden op het echte werk!

Naast dat Kilimanjaro-Experience je klaarstoomt voor de beklimming van je leven, moet je er ook voor zorgen dat je de juiste uitrusting hebt voor een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro. Wij zorgen ervoor dat je benodigdheden hebt, zoals een tent, slaapzak en matras. Maar vergeet niet om zelf ook spullen mee te nemen, zoals een waterdichte jas, wandelschoenen en een rugzak. Maar hierbij helpen wij jou graag, zodat je voorbereid de berg op gaat.

Acclimatisatie

Omdat de Kilimanjaro een berg van hoog peil is, moet je goed acclimatiseren om hoogteziekte te voorkomen. Geen stress, onze gidsen zorgen ervoor dat je op een geleidelijke manier omhooggaat en genoeg rust hebt om te acclimatiseren. En als je het gevoel hebt dat medicatie tegen hoogteziekte iets voor jou is, neem dan contact op met je arts voordat je vertrekt.

Een goede snack gaat er altijd in

Het is belangrijk om gezond en gebalanceerd te eten om je energie op peil te houden tijdens de beklimming. We voorzien je van drie maaltijden per dag, inclusief snacks en drinkwater. Maar het kan geen kwaad om zelf ook wat snacks en energierepen mee te nemen om je energie op peil te houden tijdens de beklimming.

Kilimanjaro beklimmen - berg

Ben jij er klaar voor? Neem nu contact op!

Neem vandaag nog de stap en boek nu. We zorgen ervoor dat je veilig en succesvol de top bereikt en dat je een onvergetelijke ervaring hebt die je altijd bij zal blijven.

Wij hopen dat je genoeg geïnformeerd bent over de Kilimanjaro beklimmen voorbereidingen. Heb je nog enige vragen over de voorbereidingen van het beklimmen van de Kilimanjaro? Neem dan gerust contact met ons op.

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

22 november 2025 - 2 december 2025
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 4 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2025
5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND DECEMBER!
De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick! Periode laatste week november en eerste week december 2025. Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.
Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!