Kilimanjaro-Experience

De eerste stap naar de top van de Kilimanjaro!

Kilimanjaro-Experience staat bekend om haar expertise in het beklimmen van de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika. Wat ons zo uniek maakt zijn onze ervaren Tour Leaders die tientallen klimmers hebben geholpen de top te bereiken. Maar liefst 85% van onze deelnemers haalt de top! Kilimanjaro-Experience is meer dan een gewone beklimming. Bij de Standaard Kilimanjaro-Experience expedities zijn er veel activiteiten inbegrepen om je optimaal voor te bereiden op de beklimming van de Kilimanjaro.

 

Laat het avontuur beginnen…

We starten het avontuur met een unieke Kick-off! Een gezellige manier om je hele team te leren kennen. Daarna gaan we als groep minstens drie keer wandelen in een uitdagende omgeving en nemen we deel aan drie informatieve sessies met uitgebreide uitleg en brochures.

Het unieke van onze experience is de professionele hoogtekamer training, waar een van onze Tour Leaders uitleg geeft over saturatie, hartslag en uitdagingen tijdens de spannende beklimming. Daarnaast ontvang je een GRATIS medische screening door onze expeditie arts, die je ook zal briefen over malaria, hoogteziekte en andere relevante onderwerpen. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen!

Kilimanjaro-Experience organiseert ook een tweedaags Experience-Weekend in de Belgische Ardennen onder de begeleiding van onze Tour Leaders. Hier kun je al wat hoogtemeters maken om wat meer vertrouwen te krijgen in het echte werk! Om er nog meer voor jou te zijn, gaan de Team Leaders ook met je mee de berg op in Afrika. Dit maakt voor veel klimmers het verschil, wij zijn er om jou dat laatste zetje te kunnen bieden!

Wordt het de Lemosho of de Rongai route?

Bij ons kun je kiezen om de Kilimanjaro via de Lemosho Route of de Rongai Route te beklimmen. Bij de Lemosho route start je aan de westkant van de berg en loop je door het regenwoud, steeds verder omhoog, waardoor je twee dagen de tijd hebt om te acclimatiseren. Hierdoor is de kans dat je de top van de Kilimanjaro haalt groter. Op de derde dag bereik je het Shira Plateau, daarna sluit de route aan op de Machame route en loop je via de Lava Tower naar het volgende kamp. Een opwindende uitdaging onderweg is het beklimmen van de Barranco Wall, een rotsmuur die zeker een adrenaline-boost zal geven!

Dan is er ook de Rongai route, deze route wordt door ons beschouwd als de meest efficiënte manier om de Kilimanjaro in slechts zeven dagen te beklimmen. De stijging is vrij geleidelijk en de route is minder druk dan bijvoorbeeld andere paden. Het is bovendien de enige route die Mount Kilimanjaro aanpakt vanaf de noordkant, door de ongerepte natuur waar de kans op het zien van wilde dieren aanzienlijk is. Met een totale lengte van 79 kilometer biedt deze route een uitdagende en onvergetelijke ervaring!

Onze tour leaders

Arnaud de Wilde

Van nature ben ik een ondernemende en avontuurlijk professional met een brede internationale ervaring. Als ondernemer heb ik verschillende bedrijven opgericht en in diverse landen gewoond. Maar expeditie klimmen is mijn echte passie. Ik heb wereldwijd geklommen en veel ervaring opgedaan.

Wim de Backer

Mensen omschrijven mij als een familiemens en noemen mij vervolgens in één adem avonturier, expeditie klimmer, levensgenieter en beveiligingsexpert. Ik heb van nature een drang om te ontdekken en grenzen te verleggen. Ik ben altijd nieuwsgierig, ga graag in gesprek, wil altijd weer nieuwe en interessante mensen ontmoeten en afgelegen of bijzondere plekken ontdekken.

Vragen? Stel ze gerust!

Dat was vast erg veel informatie in een keer, dat kunnen wij begrijpen. Bij Kilimanjaro-Experience realiseren we ons dat je wellicht veel vragen hebt en graag meer wil weten over het beklimmen van de hoogste berg in Afrika. Daarom organiseren wij regelmatig informatieavonden, zo wel fysiek als online! Op deze avonden geven wij uitgebreide uitleg over het beklimmen van de Kilimanjaro, geven we tips en delen wij verhalen uit de praktijk. Hierbij laten wij ook veel foto’s zien van vorige bergbeklimmers om een beeld te geven aan onze experience. Het is de perfecte manier om te ontdekken wat de Kilimanjaro-Experience voor jou kan betekenen en om meer te weten te komen over wat er allemaal bij een beklimming komt kijken.

Kijk hier voor de data van onze aankomende informatieavonden en meld je aan! Als deze data niet voor jou werken, neem dan contact met ons op en we vinden samen een geschikte datum.

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.