NORTHERN CIRCUIT ROUTE

Goed begeleid Kilimanjaro beklimmen! Deze vier woorden vatten het hele concept van Kilimanjaro-Experience samen!

Samen met je teamleden en jullie Nederlandstalige Tourleader start je met de Kick Off, 3 a 4 maanden voor vertrek. Er volgen 3 teamwandelingen in schitterende omgevingen in België & Nederland, een 2-daags experience weekend in de Belgische Ardennen en een training in een hoogtekamer. Tijdens jouw traject houden onze ervaren tour leaders contact met je en ontvang je diverse brochures vol met praktische informatie.

Je vertrekt, vaak vanaf Schiphol (NL) of Zaventem (BE), richting Kilimanjaro International Airport (JRO) in Tanzania. Elf dagen later en een geweldig avontuur rijker ben je weer thuis.

Onze tour leader gaat met het team mee, begeleidt alles ter plaatse en samen beklimmen jullie Kilimanjaro. Je bepaalt zelf of je nadien (of voorafgaand) nog op avontuurlijke safari wil of misschien een leuke strandvakantie op Zanzibar wil bijboeken. Daarom bepaal je zelf of samen met je teamgenoten wanneer je je vliegt. Ook kan je vooraf nog Meru beklimmen. Een eendaagse safari in Arusha Nationaal Park kan zelfs ook nog. Je kan deze opties op het boekingsformulier aangeven.

Expeditie van 12 dagen (9 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Kilimanjaro – Northern Circuit (ca. 85km, top 5895m).

$4250 p.p. (het gaat door vanaf 3 deelnemers) 5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND MAART

 • Prijs is per persoon, inclusief alle overnachtingen, alle maaltijden in het hotel en op de berg, begeleiding, alle voorbereidingen in Nederland en België (kick-off, teamwandelingen, Ardennenweekend, hoogtekamer training en medische screening met begeleiding van Outdoor Medicine) plus een afsluitend Victory dinner.

Maximaal 10 deelnemers.

De route

Alle maaltijden in het hotel en op de berg zijn inbegrepen. De maaltijden op de berg zijn ook altijd inclusief koffie, thee en water en ’s middags staan vaak koekjes en popcorn klaar in de eettent en warme chocolademelk.

Dag 1
Vlucht naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel/lodge.

Dag 2
Rustdag in het hotel. Lekker uitrusten bij het zwembad en misschien een korte wandeling in de buurt. Op de dag wordt een teamoverleg gepland jouw gids en Tour Leader, de zogenaamde Pre-Climb briefing. Dat is meestal ’s ochtends, zodat je de rest van de dag voor jezelf hebt.

Dag 3
Na het ontbijt rij je met je team richting Lemosho Gate (2100m)* of Londorossi Gate voor de registratie. Even verderop start het bergavontuur. Arusha National Park in Tanzania en Amboseli National Park in Kenia zijn vlakbij. Je kan zomaar geluk hebben en buffels of een olifant op het pad door de jungle zien stappen. Eind van de middag bereiken we de eerste camp site: Mti Mkubwa (2660m), ook wel Forrest Camp Site genoemd waar je apen kan spotten.

Dag 4
Vandaag verlaten we de tropische jungle en trekken we steeds hoger door steppe achtige vegetatie richting het Shira plateau. Je hebt hier al zicht op de top (Uhuru), maar je gaat die pas beklimmen vanaf de andere zijde van de berg. ’s Middags bereiken we Shira camp 1 (3350m).

Dag 5
Jouw derde dag op de berg. De hele route loop je via het Shira plateau naar de Shira 2 Camp Site (3850m). Overnachten kan ook op weinig gebruikte de Moir Camp Site. Bij mooi weer heb je de hele dag zicht op de top. In de namiddag is er tijd voor een acclimatisatie klim, een korte wandeling samen met je gids.
In dit kamp sluit je aan bij klimmers die de Machame route volgen, langs de zuidzijde. De volgende dag loop je enkele uren dezelfde route, maar daarna wordt het steeds rustiger op het Northern Circuit.

Dag 6
Vanaf deze dag sluit je dus enkele uren aan op de Machame Route. Het wordt een lange dag. Voor de acclimatisatie is dit een belangrijke dag. We trekken hoog, maar slapen lager.
Je loopt met je team eerst naar Lava Tower (4600m). De route stijgt de hele tijd. Je loopt door lavavelden en de omgeving is echt prachtig. Je gids zal je uitleggen hoe het lava veld en de Western Breach (een gat in de kraterrand) zijn ontstaan. Jij loopt er middenin! Bij Lava Tower wordt geluncht. Daarna gaat het weer een stuk naar beneden, naar Moir Hut (4200m).

Dag 7
Deze dag zal het af en toe iets steiler worden, maar uiteindelijk daal je bijna 200m. Het gaat op en neer waarbij je steeds uitzicht hebt over de vlaktes van Tanzania, maar ook Kenia. Vroeg in de middag kom je al aan in Buffalo camp (4020m). Hier lunch je. Je hebt daarna alle tijd om te genieten van de omgeving, de spectaculaire uitzichten en je teamgenoten.

Dag 8
Na het ontbijt start de trekking met een klim omhoog naar Buffalo Ridge en weer naar beneden naar Porfu camp. Meestal wordt hier geluncht. Je bent nu al flink gevorderd op het Northern Circuit. Je trekt de verdere middag over de noordflank van Kilimanjaro richting het oosten. Eind van de middag bereik het team Rongai Third Cave (3800m).

Dag 9
Vandaag trekken we richting het zadel, dat is de grote open ruimte tussen de top van Kilimanjaro (Uhuru) en de grillige pieken van Mawenzi. We trekken langs School Hut (4700m). Hier zouden we het top-kamp kunnen opzetten, maar meestal trekken we iets verder naar Kibo Hut (4700m). Vanaf Kibo is het namelijk minder steil richting de top. Je komt in de loop van de middag aan bij het camp en krijgt een late lunch geserveerd.
Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. Je hebt voldoende tijd om je voor te bereiden en zeker ook om te genieten van de spectaculaire omgeving.

Dag 10
Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we de hele nacht over de flanken van Kilimanjaro richting het hoogste punt van het continent. Na Gilman’s Point (5708m) lopen we over de kraterrand via Stella Point naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m)
Als het weer het toelaat, nemen we de tijd om te genieten van deze waanzinnig mooie omgeving. Je bent omringd door gletsjers. En dat vlakbij de evenaar! Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar ons top-kamp, Kibo Hut* of naar Barafu camp voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in Horombo Camp (3700m), Milennium Camp (3950m) of Mweka camp (3100m).

Dag 11
Afhankelijk van onze overnachtingsplaats lopen we een lange route via de Mandara Campsite naar Marangu Gate (1840m) of een korte route naar Mweka Gate (1800m). Het gaat de hele ochtend bergafwaarts. Na het uitschrijven aan de gate nemen we afscheid van het team en is er de transfer naar het hotel voor een welverdiende douche en een frisse duik in het zwembad. ‘s Avonds word je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader.

Dag 12
De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start (Optioneel: Safari, Zanzibar, …). Als er tijd is, dan neemt jouw Tour Leader je mee voor een ochtendwandeling naar het ZARA bos waar bomen worden geënt. Hier kan je een fruitboompje kopen en vervolgens meenemen naar het Moshi Kids Center, dat wordt gesteund door Kilimanjaro-Experience en ZARA Charity. Hierna neemt jouw Tour Leader je dan nog mee naar een lokale kunstenaarsmarkt, Majenko market. Voor de lunch ben je weer terug in het hotel.

* Afhankelijk van lokale omstandigheden, zoals het weer of de situatie op de berg, kan worden gekozen voor andere overnachtingsplaatsen. De route blijft natuurlijk wel het Northern Circuit.

Kilimanjaro beklimmen mag niet onderschat worden. Over alle routes samengenomen haalt iets meer dan 50% van alle klimmers de top. Laat je niet misleiden door wat touroperators op hun website claimen. Cijfers van 90% of meer ‘Summit Succes’ zijn misleidend en geven enkel aan dat de gids in 90% of meer van alle expedities op de top staat maar dat zegt niets over hoeveel klanten er ook mee getopt hebben.

Kilimanjaro-Experience is een uniek concept waarbij onze tour leaders Arnaud en Wim alles in het werk stellen om jou persoonlijk te begeleiden. De coaching start vanaf het moment dat jij de knoop doorhakt om Afrika’s hoogste berg te beklimmen totdat jij terug naar huis vliegt na je beklimming. We zetten je niet onder druk want het is JOUW beslissing, JOUW beklimming en JOUW Experience!

De kick-off staat vast, maar alle andere datums (Ardennenweekend, teamwandelingen, hoogtekamertrainingen, etc.) worden tijdens de kick-off besproken en als team vastgelegd. Het is altijd moeilijk om agenda’s met elkaar af te stemmen, maar de verwachting is natuurlijk dat iedereen zo flexibel mogelijk is.

Heb je besloten om met ons te gaan klimmen dan kan je op ons rekenen. We zullen jou bijstaan waar we kunnen en zijn beschikbaar via diverse kanalen (E-mail, WhatsApp, Facebook, telefoon, …) om op al jouw vragen te antwoorden.

Ondertussen kan ook jij heel wat doen om je voor te bereiden op jouw beklimming:

 • Kijk bij inclusief, je krijgt een conditietest en met je team ga je wandelen, de hoogtekamer in, naar de Ardennen, et cetera.
 • Zoek info op online of ga naar je lokale bibliotheek.
 • Ken je mensen die Kilimanjaro hebben beklommen? Spreek hen erover aan.
 • Onderhoud je conditie, sport regelmatig, neem de trap als je kan…

Twijfel je nog? Geen probleem. Bezoek een gratis info avond, dan hoor en zie je precies wat een Kilimanjaro-Experience inhoudt. Als je deelneemt aan een ‘1 Day Boot Camp’ dan krijg je jouw inschrijvingsgeld als korting terug wanneer je daarna binnen een jaar inschrijft voor een beklimming van de Kilimanjaro.

 • Kick Off met film.
 • Conditietest.
 • Teamwandelingen in België & Nederland.
 • 1 training in de hoogtekamer van 2 à 3 uur, bij de bootcamp max. 1 uur.
 • 3 informatiebrochures.
 • Een 2-daags Experience weekend in de Belgische Ardennen met overnachting in de tent.
 • 2 hotelovernachtingen inclusief alle maaltijden voor de expeditie en 1 erna.
 • De Kilimanjaro-Experience beklimming met alle transfers, overnachtingen in de tent (inclusief slaapmat), eettent met eettafel en stoelen, toilet tent, 3 maaltijden per dag, gidsen, kok en dragers. Iedereen krijgt op de berg een eigen tent en in het hotel een eigen kamer, tenzij je aangeeft dat je wilt delen. Op de berg beschik je met je team over een eigen toilet in een toilettent. Voor elk team wordt een EHBO set meegenomen met zuurstof cilinder en zuurstof masker voor noodgevallen.
 • Alle lokale kosten en toeslagen voor toegang tot het nationaal park.
 • Vluchten
 • Paspoort, visum (ca. $ 50,-) en inentingen
 • Fooien (houd rekening met $ 200,- bij volle tevredenheid)
 • Eventuele lokale belastingen
 • Persoonlijke uitgaven, zakgeld, dranken
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijk materiaal
 • Verzekeringen

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Northern Circuit route 2024

Standaard Kilimanjaro-Experience Northern Circuit route 2024

23 november 2024 - 4 december 2024
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.250,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 2 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 31 augustus 2024
Ga mee op deze speciale ‘Jubileumroute’ met Tour Leader Arnaud.
Arnaud de Wilde is oprichter van het Kilimanjaro-Experience concept. Dit wordt zijn 10e trekking richting de top, het dak van Afrika. Ga mee en vier samen met Arnaud jouw eigen Experience op het dak van Afrika. De Northern Circuit route is misschien wel de meest speciale route op Kilimanjaro. Je verblijft langer op deze prachtige berg dan met elke andere route. Het is de meest rustige route. Het is de nieuwste route. En het is ook nog eens de langste route. Als je langer en meer wilt genieten van deze grootste vrijstaande berg ter wereld, dan kies je voor Northern Circuit, oftewel het Noordelijke Circuit. Deze prachtige reis brengt je helemaal vanaf de westzijde van Kilimanjaro, aan de rand van Arusha National Park, via de noordflanken naar de oostzijde. Daar gaat de route met een grote boog omhoog en weer richting het westen tot je de grote kegel van de vulkaan bereikt. Daarna is het nog een flinke wandeling naar de top en dan sta je op het dak van Afrika.

Komen deze data niet uit? Kies voor maatwerk!
1 day bootcamp + zelf gekozen datum om te gaan klimmen.

Maak je reis nog avontuurlijker

MERU
BEKLIMMING

Expeditie van 6 dagen (3 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Meru - Arusha National Park.

$ 1.050,- p.p. (vanaf 4 personen)

ARUSHA
SAFARI

1 dag safari.

Game drive in het park met ervaren gids.

Afrika, Arusha National Park.

Vanaf $ 215,- p.p.

SAFARI
EXPERIENCE

Meerdaagse safari door Tanzania.

Ervaren gidsen als tour leaders.

Afrika, Tanzania.

Vanaf $ 2.199,- p.p.

ZANZIBAR
EXPERIENCE

5 dagen genieten van Zanzibar

Ultiem ontspannen.

Afrika, Zanzibar.

Vanaf $ 799,- p.p.

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Onze tour leaders

WIM DE BACKER

ARNAUD DE WILDE

Onze tour leaders zijn Mountain Wilderness First Aid getraind

De Mountain Wilderness First Aid is een introductie tot algemene medische vaardigheden in afgelegen gebieden ver weg van medische hulp. Tijdens deze cursus worden de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving behandeld volgens de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS).

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive

Partners