Kilimanjaro weer top

Welkom bij Kilimanjaro-Experience, waar we je helpen om de uitdaging aan te gaan om de top van de hoogste berg van Afrika te bereiken. Echter, het weer kan een belangrijke rol spelen tijdens je beklimming en het is belangrijk om je hierop voor te bereiden. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over Kilimanjaro weer top en wat je kunt verwachten tijdens je beklimming.

Altijd onvoorspelbaar

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het weer op de Kilimanjaro erg onvoorspelbaar kan zijn en snel kan veranderen. Temperaturen kunnen variëren van -7°C tot +20°C afhankelijk van de hoogte en de tijd van het jaar. Er zijn twee seizoenen op de Kilimanjaro: de droge en de natte periode.

Wanneer is het beste om de berg te beklimmen?

Kilimanjaro-Experience organiseert klimtochten tijdens de beste maanden om de Kilimanjaro te beklimmen, namelijk maart, november en december. Deze maanden zijn niet te druk op de berg omdat ze aan het einde van het seizoenen liggen en is de kans op beter klimaat ook hoger omdat deze maanden niet in het regenseizoen vallen. Dit zorgt voor een optimale ervaring tijdens de beklimming en geeft je meer kans om te genieten van de indrukwekkende uitzichten die de Kilimanjaro te bieden heeft. Onze ervaren gidsen zullen je door de uitdagende paden leiden en ervoor zorgen dat je de top van de berg veilig bereikt.

Hoe hoger hoe kouder…

Het is belangrijk om te onthouden dat de temperatuur afneemt naarmate je hoger komt. Het kan dus zijn dat het weer aan de voet van de berg heel anders is dan op de top. Het is daarom belangrijk om verschillende lagen kleding mee te nemen die je gemakkelijk kunt aan- en uittrekken, afhankelijk van de temperatuur.

Neem nu contact met ons op!

Bij Kilimanjaro-Experience willen we ervoor zorgen dat je de best mogelijke voorbereiding hebt op je Kilimanjaro-beklimming. Daarom organiseren wij regelmatig gratis informatieavonden waar je al je vragen kan stellen en waar we je alles vertellen wat je moet weten over de beklimming. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of boek je Kilimanjaro-ervaring vandaag nog!

Kilimanjaro weer top

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

22 november 2025 - 2 december 2025
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 4 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2025
5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND DECEMBER!
De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick! Periode laatste week november en eerste week december 2025. Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.
Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!