Kilimanjaro beklimmen training

Welkom bij Kilimanjaro-Experience, jouw gids naar de top van de Kilimanjaro! Een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro vereist niet alleen de juiste uitrusting en de juiste planning, maar ook een goede fysieke conditie. Daarom bieden we bij Kilimanjaro-Experience een speciale Kilimanjaro beklimmen training aan.

Kilimanjaro beklimmen training

1-Day Boot Camp

Onze 1-Day Boot Camp is inbegrepen bij het boeken van een experience bij ons, maar we bieden deze training ook aan als je toch nog die extra voorbereiding wil voor je Kilimanjaro beklimming. Tijdens deze training zal je onder leiding van een professionele trainer verschillende oefeningen doen die specifiek gericht zijn op het trainen van de spieren die je nodig hebt tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro.

Na deze intensieve training ben je niet alleen fysiek beter voorbereid, maar heb je ook meer vertrouwen in jezelf en je uitrusting. Ben je klaar om de uitdaging van de Kilimanjaro aan te gaan?

De trainingssessies

Onze trainingssessies zijn ontworpen om je te helpen bij het opbouwen van uithoudingsvermogen en kracht, zodat je de uitdagingen van de beklimming beter aankan. Onze ervaren en gecertificeerde Tour-Leaders werken met jou samen om een persoonlijk trainingsplan op te stellen dat past bij jouw individuele behoeften en fitnessniveau.

Onze trainingssessies bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder cardio en krachttraining. We richten ons op het verbeteren van je uithoudingsvermogen en je kracht om je te helpen tijdens de lange wandelingen en de steile klimmen. We organiseren bijvoorbeeld een excursie naar de Belgische Ardennen om samen als een team onze eerste berg te beklimmen voordat het echte avontuur gaat beginnen.

De hoogtekamer

Bovendien geven we ook advies over hoe je jezelf kunt voorbereiden op de hoogte van de berg en hoe je de symptomen van hoogteziekte kunt verminderen. We leren je hoe je op een gezonde manier kunt acclimatiseren en hoe je jezelf kunt aanpassen aan de hoogte. Hierbij maken wij gebruik van een hoogtekamer. De hoogtekamer van Kilimanjaro-Experience is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de beklimming van de Kilimanjaro.

De hoogtekamer is een kamer waarin je een hoogte van 5.800 meter simuleert door de luchtdruk en zuurstof te verminderen. Op deze manier kun je wennen aan de hoogte en ervoor zorgen dat je beter acclimatiseert tijdens de beklimming van de Kilimanjaro. Het gebruik van een hoogtekamer kan je lichaam helpen om meer rode bloedcellen aan te maken, wat zorgt voor een betere zuurstofopname. Dit kan je uithoudingsvermogen en prestaties verbeteren tijdens de beklimming. Dit doen wij om jou volledig voor te bereiden op het echte werk in Afrika!

Kilimanjaro beklimmen training - Conditie

Neem nu contact met ons op!

Mis geen belangrijke informatie over het beklimmen van de Kilimanjaro! Schrijf je in voor onze informatieavonden en krijg antwoord op al je vragen over het plannen en beklimmen van deze iconische berg. Neem contact met ons op voor meer informatie en boek je Kilimanjaro-ervaring vandaag nog!

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

22 november 2025 - 2 december 2025
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 4 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2025
5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND DECEMBER!
De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick! Periode laatste week november en eerste week december 2025. Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.
Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!