Premium? Premium!

Wij stellen ons graag even voor…
Kilimanjaro-Experience is dé leidende expert in Nederland en België sinds 2016. Onze Standaard Kilimanjaro-Experience formule is vaak gekopieerd maar ongeëvenaard: onze Tour Leaders hebben door de jaren heen tientallen klimmers geholpen met het bereiken van hun doel: de top van Afrika’s hoogste berg beklimmen.
Onze Premium formule heeft ervoor gezorgd dat onze organisatie een top succes behaalt van 85%.
Vergis je niet: van alle klimmers die Kilimanjaro trachten te beklimmen slaagt amper 60% op jaarbasis. Veel Tour Operators maken reclame met 98% of 99% succes. Echter hebben ze het niet over hoeveel van hun klanten toppen, maar hoe vaak hun gids de top haalt. Of jij er dan nog bij bent valt af te wachten…

Onze sterkte: twee ervaren Tour Leaders!
Onze Tour Leaders Arnaud de Wilde en Wim De Backer staan voor een persoonlijke begeleiding en bieden jou een uitgebreide, professionele coaching waarbij ze tot het uiterste gaan om jou de kennis bij te brengen om van jouw Experience een succes te maken. Het coaching programma voorafgaand aan jouw beklimming is uniek: zo’n drie maanden voor vertrek start jij met je GROEP aan de opleiding, 12 weken later vertrek je als TEAM naar Tanzania.
Ter plaatse klimt jouw Nederlandstalige Tour Leader mee afhankelijk van de gekozen formule. Zo worden alle praktische zaken voor jou geregeld, heb je een aanspreekpunt en kan je de focus verleggen naar het klimmen. Elke dag kan je de opgedane kennis in de praktijk toepassen waardoor je ook echt kan genieten van deze unieke expeditie. Je wordt letterlijk ‘ontzorgt’.

Wat biedt een Standaard Kilimanjaro-Experience jou meer dan een gewone beklimming die je boekt bij een reisbureau?
Allereerst zijn er een pak activiteiten inbegrepen wanneer je kiest voor de Standaard Kilimanjaro-Experience Expeditie. We bieden jou een unieke Kick-Off met filmvoorstelling. We gaan samen als Team minstens 3 maal wandelen in uitdagende omgevingen, we bieden jullie 3 informatie sessies waarbij we alles van ‘a tot z’ bespreken aan de hand van 3 prachtige full color brochures. We gaan ook echt op ‘hoogte’ trainen in een professionele hoogtekamer: hier geeft onze Tour Leader uitleg over saturatie, hartslag en wat je moet doen wanneer je op de flanken van Kilimanjaro loopt. Verder krijg je een gratis medische screening door onze expeditie arts met feed-back. De arts komt ook persoonlijk langs om jou te briefen over malaria, hoogteziekte en andere aanverwante ‘hoogte topics’. Uiteraard kan je dan ook vragen stellen.
Als ultieme training bieden we jou een 2-daags Experience-Weekend aan: onder leiding van onze Tour Leaders ga je een weekend lang hoogtemeters maken in de Belgische Ardennen. Slapen doen we in de tent. Dit is het ideale moment om al jouw materiaal te testen…
In Tanzania ten slotte klimt onze Tour-Leader mee op de berg! Voor veel klimmers maakt dit een enorm verschil: weten dat ze in Tanzania er niet alleen voor staan. Onze Tour Leader zorgt ervoor dat alles in orde is als je toekomt, dat jij ter plaatse kan focussen op het doel: de top halen van Afrika’s hoogste berg. We bieden jou twee overnachtingen voor jouw beklimming en één nacht na jouw beklimming op hotel. In het hotel zijn alle maaltijden inbegrepen. Tijdens jouw beklimming zijn zowel de maaltijden als de dranken inbegrepen.

1-Day Boot Camp met beklimming…
Een formule die vanaf 2023 voor jou beschikbaar is. Kan je niet klimmen op de vaste data van de Standaard formule dan bieden we jou 100% flexibiliteit! Kies je eigen route en data en volg onze 1-Day Boot Camp als opwarmer. Opwarmer is misschien niet het juiste woord: een volle dag krijg je een doorgedreven coaching met een initiatie in de hoogtekamer. Je ontvangt de brochures en krijg alle uitleg, inclusief uitgebreide materiaallijsten.
Deze formule geeft jou maximum flexibiliteit met de coaching die jij nodig hebt om van jouw beklimming een succes te maken! Informeer je over de mogelijkheden.

Extra comfort speciaal voor jou!
Verder zorgen we ervoor dat jij standaard een single kamer krijgt en ook op de berg alleen in een 2-persoons tent kan slapen. Zo heb jij de nodige rust om je op te laden voor de volgende dag. Maar dat is niet alles: alle transfers in Tanzania zijn inbegrepen. Van en naar de luchthaven alsook de verplaatsingen van en naar de barg. Voor jouw comfort voorzien we sowieso één of meerdere privaat toilet(ten) voor jouw team. De lokale sanitaire voorzieningen op de berg zijn vaak vuil en onhygiënisch. Verder nemen we altijd zuurstof mee voor noodgevallen. Deze opties zijn altijd inbegrepen in onze beklimmingen, welke formule je ook kiest.

Niet inbegrepen?
Bij een Standaard Kilimanjaro-Experience expeditie krijg je geen eindeloze lijst met opties waarvoor je moet bijbetalen. Wanneer je een beklimming boekt bij ons weet je dat er geen verborgen kosten zijn en dat alles duidelijk gecommuniceerd wordt zodat jij een duidelijk budget kan opmaken. Ook de niet inbegrepen zaken geven we netjes aan jou mee.
Hou alvast rekening met een budget voor jouw vlucht, visum, verzekering(en), inentingen, fooien en persoonlijke uitgaven en drankjes in het hotel. Deze zijn exclusief.

Premium? PREMIUM!
Dit alles maakt dat wij jou een geweldige Experience kunnen aanbieden. We hebben alles voor jou geregeld, omkaderen jou met de beste en meest ervaren mensen en ontzorgen jou.

Daarom zijn we er fier en trots op dat we jou een PREMIUM Experience kunnen aanbieden!

Welkom bij Kilimanjaro-Experience!

Alle informatie rustig nalezen? Download onze brochure!

Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je de brochure in je mailbox.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2025

22 november 2025 - 2 december 2025
GAAT DEFINITIEF DOOR!
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 4 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2025
5% VROEGBOEKKORTING TOT EIND DECEMBER!
De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick! Periode laatste week november en eerste week december 2025. Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.
Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!