Standaard Kilimanjaro-Experience Northern Circuit route 2024

Standaard Kilimanjaro-Experience Northern Circuit route 2024

Wanneer

23 november 2024 - 4 december 2024
GAAT DEFINITIEF DOOR!

Boekingsinformatie

$4.250,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 2 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 31 augustus 2024
Boek nu!

De Northern Circuit route is misschien wel de meest speciale route op Kilimanjaro. Je verblijft langer op deze prachtige berg dan met elke andere route. Het is de meest rustige route. Het is de nieuwste route. En het is ook nog eens de langste route. Als je langer en meer wilt genieten van deze grootste vrijstaande berg ter wereld, dan kies je voor Northern Circuit, oftewel het Noordelijke Circuit. Deze prachtige reis brengt je helemaal vanaf de westzijde van Kilimanjaro, aan de rand van Arusha National Park, via de noordflanken naar de oostzijde. Daar gaat de route met een grote boog omhoog en weer richting het westen tot je de grote kegel van de vulkaan bereikt. Daarna is het nog een flinke wandeling naar de top en dan sta je op het dak van Afrika.

 • Datum: 23 november 2024 – 4 december 2024.
 • Kick off: zaterdag 31 augustus 2024 (hele dag) met 1e teamwandeling en info sessie van Outdoor Medicine.
 • Hoogtekamer: 28 september 2024 (ochtend of middag).
 • Experience weekend in de Belgische Ardennen: 12 en 13 oktober 2024.
 • De datums voor de 2e en 3e teamwandeling worden samen met het team bepaald tijdens de kick off.
 • Prijs: $4250 p.p.
  • Prijzen zijn per persoon, inclusief alle overnachtingen, alle maaltijden in het hotel en op de berg, begeleiding, alle voorbereidingen in Nederland en België (kick-off, teamwandelingen, Ardennenweekend, hoogtekamer training en medische screening met begeleiding van Outdoor Medicine) plus een afsluitend Victory dinner.
  • Het gaat door vanaf 3 deelnemers. GAAT DEFINITIEF DOOR!
  • Om je plek te reserveren en voor het voorbereidingsprogramma in Nederland en België, is een aanbetaling nodig van $250 direct na boeking. Als het programma niet doorgaat, dan krijg je je aanbetaling 100% retour.
  • De 2e betaling betreft $2000 en dien je te voldoen uiterlijk 30 augustus 2024.
  • De laatste betaling betreft $2000 en dient uiterlijk 20 september 2024 te zijn voldaan.
 • Boeken kan tot 31 augustus 2024.

Belangrijke data: voorbereiding Nederland/België

Kick off: zaterdag 31 augustus 2024 (hele dag) met 1e teamwandeling en info sessie van Outdoor Medicine.
Hoogtekamer: 28 september 2024 (ochtend of middag).
Experience weekend in de Belgische Ardennen: 12 en 13 oktober 2024. De data voor de 2e en 3e teamwandeling worden samen met het team bepaald tijdens de kick off.

Programma Tanzania

Alle maaltijden in het hotel en op de berg zijn inbegrepen. De maaltijden op de berg zijn ook altijd inclusief koffie, thee en water en ’s middags staan vaak koekjes en popcorn klaar in de eettent en warme chocolademelk.

Dag 1: Vlucht naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel/lodge.
Dag 2: Rustdag in het hotel. Lekker uitrusten bij het zwembad en misschien een korte wandeling in de buurt. Op de dag wordt een teamoverleg gepland jouw gids en Tour Leader, de zogenaamde Pre-Climb briefing. Dat is meestal ’s ochtends, zodat je de rest van de dag voor jezelf hebt.
Dag 3: Na het ontbijt rij je met je team richting Lemosho Gate (2100m)* of Londorossi Gate voor de registratie. Even verderop start het bergavontuur. Arusha National Park in Tanzania en Amboseli National Park in Kenia zijn vlakbij. Je kan zomaar geluk hebben en buffels of een olifant op het pad door de jungle zien stappen. Eind van de middag bereiken we de eerste camp site: Mti Mkubwa (2660m), ook wel Forrest Camp Site genoemd waar je apen kan spotten.
Dag 4: Vandaag verlaten we de tropische jungle en trekken we steeds hoger door steppe achtige vegetatie richting het Shira plateau. Je hebt hier al zicht op de top (Uhuru), maar je gaat die pas beklimmen vanaf de andere zijde van de berg. ’s Middags bereiken we Shira camp 1 (3350m).
Dag 5: Jouw derde dag op de berg. De hele route loop je via het Shira plateau naar de Shira 2 Camp Site (3850m). Overnachten kan ook op weinig gebruikte de Moir Camp Site. Bij mooi weer heb je de hele dag zicht op de top. In de namiddag is er tijd voor een acclimatisatie klim, een korte wandeling samen met je gids. In dit kamp sluit je aan bij klimmers die de Machame route volgen, langs de zuidzijde. De volgende dag loop je enkele uren dezelfde route, maar daarna wordt het steeds rustiger op het Northern Circuit.
Dag 6: Vanaf deze dag sluit je dus enkele uren aan op de Machame Route. Het wordt een lange dag. Voor de acclimatisatie is dit een belangrijke dag. We trekken hoog, maar slapen lager. Je loopt met je team eerst naar Lava Tower (4600m). De route stijgt de hele tijd. Je loopt door lavavelden en de omgeving is echt prachtig. Je gids zal je uitleggen hoe het lava veld en de Western Breach (een gat in de kraterrand) zijn ontstaan. Jij loopt er middenin! Bij Lava Tower wordt geluncht. Daarna gaat het weer een stuk naar beneden, naar Moir Hut (4200m).
Dag 7: Deze dag zal het af en toe iets steiler worden, maar uiteindelijk daal je bijna 200m. Het gaat op en neer waarbij je steeds uitzicht hebt over de vlaktes van Tanzania, maar ook Kenia. Vroeg in de middag kom je al aan in Buffalo camp (4020m). Hier lunch je. Je hebt daarna alle tijd om te genieten van de omgeving, de spectaculaire uitzichten en je teamgenoten.
Dag 8: Na het ontbijt start de trekking met een klim omhoog naar Buffalo Ridge en weer naar beneden naar Porfu camp. Meestal wordt hier geluncht. Je bent nu al flink gevorderd op het Northern Circuit. Je trekt de verdere middag over de noordflank van Kilimanjaro richting het oosten. Eind van de middag bereik het team Rongai Third Cave (3800m).
Dag 9: Vandaag trekken we richting het zadel, dat is de grote open ruimte tussen de top van Kilimanjaro (Uhuru) en de grillige pieken van Mawenzi. We trekken langs School Hut (4700m). Hier zouden we het top-kamp kunnen opzetten, maar meestal trekken we iets verder naar Kibo Hut (4700m). Vanaf Kibo is het namelijk minder steil richting de top. Je komt in de loop van de middag aan bij het camp en krijgt een late lunch geserveerd. Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. Je hebt voldoende tijd om je voor te bereiden en zeker ook om te genieten van de spectaculaire omgeving.
Dag 10: Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we de hele nacht over de flanken van Kilimanjaro richting het hoogste punt van het continent. Na Gilman’s Point (5708m) lopen we over de kraterrand via Stella Point naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m) Als het weer het toelaat, nemen we de tijd om te genieten van deze waanzinnig mooie omgeving. Je bent omringd door gletsjers. En dat vlakbij de evenaar! Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar ons top-kamp, Kibo Hut* of naar Barafu camp voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in Horombo Camp (3700m), Milennium Camp (3950m) of Mweka camp (3100m).
Dag 11: Afhankelijk van onze overnachtingsplaats lopen we een lange route via de Mandara Campsite naar Marangu Gate (1840m) of een korte route naar Mweka Gate (1800m). Het gaat de hele ochtend bergafwaarts. Na het uitschrijven aan de gate nemen we afscheid van het team en is er de transfer naar het hotel voor een welverdiende douche en een frisse duik in het zwembad. ‘s Avonds word je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader.
Dag 12: De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start (Optioneel: Safari, Zanzibar, …). Als er tijd is, dan neemt jouw Tour Leader je mee voor een ochtendwandeling naar het ZARA bos waar bomen worden geënt. Hier kan je een fruitboompje kopen en vervolgens meenemen naar het Moshi Kids Center, dat wordt gesteund door Kilimanjaro-Experience en ZARA Charity. Hierna neemt jouw Tour Leader je dan nog mee naar een lokale kunstenaarsmarkt, Majenko market. Voor de lunch ben je weer terug in het hotel. * Afhankelijk van lokale omstandigheden, zoals het weer of de situatie op de berg, kan worden gekozen voor andere overnachtingsplaatsen. De route blijft natuurlijk wel het Northern Circuit.

Boek nu door onderstaand formulier in te vullen

Aantal tickets

4.250,00

Boekingsgegevens

1. Persoonlijke informatie

2. Jouw contactgegevens

3. Reisinformatie

Enkele kamer/tent (standaard)
Dubbele kamer/tent

4. Reisopties

Meru beklimming (6 dagen)
Arusha safari (1 dag)
Safari Experience (5 dagen)
Zanzibar Experience (5 dagen)
MVO Experience

Na de boeking wordt contact met je opgenomen en krijg je alle tijd om rustig te bepalen wanneer je van jouw optie gebruik wilt maken. Je kan dat bijvoorbeeld doen voor je Kilimanjaro beklimming, wat gebruikelijk is voor de beklimming van Mount Meru, waarna je een paar dagen extra in Springlands hotel verblijft om te rusten voor je met je Kilimanjaro beklimming begint. Een safari kan je ook voor je beklimming doen, maar de meesten geven de voorkeur aan een dagje rust in het hotel na hun beklimming om daarna op safari te gaan of naar Zanzibar te reizen. Dit wordt na jouw boeking allemaal voor jou op maat gemaakt.

5. Contactpersoon in geval van nood

Lees dit ook nog even voor je boekt…
Kilimanjaro-Experience is een concept van Arnaud de Wilde en wordt mogelijk gemaakt door een hechte samenwerking met verschillende partners. Kilimanjaro-Experience is geen reisbureau, touroperator of reisorganisator en de Tour Leaders zijn dat ook niet. Via het boekingsformulier boek je jouw Kilimanjaro-Experience bij ZARA Tanzania Adventures. Je betaalt dus aan ZARA.
Voor de voorbereiding in Nederland en België word je optimaal begeleid door Nederlandstalige Tour Leaders Arnaud de Wilde en Wim De Backer. Arnaud of Wim gaat ook met jou en jouw team mee naar Tanzania*. Samen beklimmen jullie de Kilimanjaro.

Het minimum aantal deelnemers voor deze Experience is 3. Wanneer er “Gaat definitief door!” staat bij Boeken, dan gaat de reis definitief door. Indien voor de datum van de kick-off minder deelnemers zijn, dan wordt deze Experience geannuleerd. Je krijgt dan bericht en ontvangt je betaling terug.

* Hoewel de kans uitermate klein is en het ook nog niet eerder is voorgekomen, bestaat er altijd de kans dat een Nederlandstalige Tour Leader wegens omstandigheden niet mee kan. In dat geval word je in je hotel opgevangen door Engelstalige medewerkers van ZARA. Het programma gaat dan gewoon door. Jouw hoofdgids die je op dag 2 ontmoet is Engelstalig en hij leidt de trekking.

Betalingsvoorwaarden Kilimanjaro-Experience:
De standaard betalingsvoorwaarden van onze lokale tour operator ZARA Tours of ZARA Tanzania Adventures gelden niet voor de Kilimanjaro-Experience programma’s. Door de aard van het programma zijn betaalde bedragen niet terug te vorderen (zogenaamd ‘Non refundable’). Alleen als het programma door de organisatie wordt gecanceld, dan krijg je jouw aanbetalingen retour.
Mede daarom raden wij aan om een goede annuleringsverzekering af te sluiten naast een goede reisverzekering.

 • Om je plek te reserveren en deel te nemen aan het voorbereidingsprogramma in Nederland en België, is een aanbetaling nodig van $250 direct na boeking.
 • De 2e betaling betreft $2000 en dien je te voldoen uiterlijk 30 augustus 2024.
 • De laatste betaling betreft $2000 en dient uiterlijk 20 september 2024 te zijn voldaan.

Als je naast deze Kilimanjaro-Experience ook nog een safari of strandvakantie op Zanzibar of een andere experience hebt bijgeboekt, dan gelden daarvoor de betalingsvoorwaarden van ZARA Tanzania Adventures. De kosten voor jouw extra experience kunnen eventueel ter plekke worden voldaan in het hotel/lodge. Je kan er cash betalen in US Dollars of in Euro’s of met een credit card.

Maak je reis nog avontuurlijker

MERU
BEKLIMMING

Expeditie van 6 dagen (3 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Meru - Arusha National Park.

$ 1.050,- p.p. (vanaf 4 personen)

ARUSHA
SAFARI

1 dag safari.

Game drive in het park met ervaren gids.

Afrika, Arusha National Park.

Vanaf $ 215,- p.p.

SAFARI
EXPERIENCE

Meerdaagse safari door Tanzania.

Ervaren gidsen als tour leaders.

Afrika, Tanzania.

Vanaf $ 2.199,- p.p.

ZANZIBAR
EXPERIENCE

5 dagen genieten van Zanzibar

Ultiem ontspannen.

Afrika, Zanzibar.

Vanaf $ 799,- p.p.

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive