Rongai route najaar 2022

Rongai route najaar 2022

Wanneer

3 december 2022 - 13 december 2022

Boekingsinformatie

Helaas, deze experience is volgeboekt.

De Rongai-route is naar onze mening de beste manier om de Kilimanjaro in zeven dagen te beklimmen. De route stijgt gestaag en is minder druk dan de andere routes. Het is de enige route die Mount Kilimanjaro vanaf de noordkant benadert. Je komt door ruige wildernis en de kans dat je dieren ziet is zeker aanwezig. De route heeft een totale lengte van 79 kilometer.

Programma

Alle maaltijden in het hotel en op de berg zijn inbegrepen. De maaltijden op de berg zijn ook altijd inclusief koffie, thee en water.

Dag 1: Vlucht naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel/lodge.

Dag 2: Rustdag in het hotel. Lekker uitrusten bij het zwembad en misschien een korte wandeling in de buurt. Op de dag wordt een teamoverleg gepland jouw gids en Tour Leader, de zogenaamde Pre-Climb briefing.

Dag 3: Na het ontbijt rij je met je team richting Marangu Gate (1800m) voor de registratie. Nadien rij je verder rond de berg naar de noordelijke zijde voor het vertrek aan de Rongai Gate. De eerste uren lopen we door gecultiveerd land en kan je wilde dieren (‘game’) tegenkomen. Olifanten, buffels en ander wild zijn geen uitzondering. Tegen de avond bereiken we de eerste camp site: Rongai Cave op 2830 meter.

Dag 4: Vandaag verlaten we de tropische jungle en trekken we door steppe achtige vegetatie naar de Kikelewa camp site op dik 3600 meter hoogte. Het is een lange en zware dag en vooral voor de middag is het steil. Lunchen doen we in de buurt van de Second Cave.

Dag 5: Een korte dag vandaag. Het relatief steile pad brengt ons rond lunchtijd aan de Mawenzi Tarn Campsite (4315m). De hele dag lopen we door grasland. We bevinden ons nu in de buurt van Mawenzi. Heb je nog energie over in de namiddag dan kan je nog een korte acclimatisatieklim ondernemen.

Dag 6: Om onze kansen op hoogteziekte te minimaliseren houden we op de Mawenzi Tarn Campsite een rustdag. In de voormiddag kan je samen met onze tour leader een korte acclimatisatieklim ondernemen. In de namiddag is er tijd om te rusten en te genieten van de spectaculaire omgeving.

Dag 7: Een korte etappe naar de hoogste camp site. Vandaag komen we rond lunchtijd aan op de Kibo Camp Site (4700m). Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. In de namiddag kan je de nodige voorbereidingen doen of gewoon genieten van de spectaculaire omgeving.

Dag 8: Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we de hele nacht over de flanken van Kilimanjaro richting het hoogste punt van het continent. Na Gilman’s Point (5708m) lopen we over de kraterrand naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m). Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar de Kibo camp site voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in de Horombo Campsite op 3700 meter.

Dag 9: Na het afscheid van de porters en keuken staff lopen we via de Mandara Campsite richting Marangu Gate (1840m) waar we ‘s middags aankomen. Het gaat de hele ochtend bergafwaarts. Na het uitschrijven aan de gate is er de transfer naar het hotel voor een welverdiende duik in het zwembad. ‘s Avonds word je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader.

Dag 10: De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start.

Boek nu door onderstaand formulier in te vullen

Helaas, deze experience is volgeboekt.

Lees dit ook nog even voor je boekt…
Kilimanjaro-Experience is een concept van Arnaud de Wilde en wordt mogelijk gemaakt door een hechte samenwerking met verschillende partners. Kilimanjaro-Experience is geen reisbureau, touroperator of reisorganisator en de Tour Leaders zijn dat ook niet. Via het boekingsformulier boek je jouw Kilimanjaro-Experience bij ZARA Tanzania Adventures. Je betaalt dus aan ZARA.
Voor de voorbereiding in Nederland en België word je optimaal begeleid door Nederlandstalige Tour Leaders Arnaud de Wilde en Wim De Backer. Arnaud of Wim gaat ook met jou en jouw team mee naar Tanzania. Samen beklimmen jullie de Kilimanjaro.

Het minimum aantal deelnemers voor deze Experience is 5 (behalve als bij Boeken staat aangegeven dat het definitief doorgaat). Indien voor de datum van de kick-off minder deelnemers zijn, dan wordt deze Experience geannuleerd. Je krijgt dan bericht en ontvangt je aanbetaling terug. Je kan er ook voor kiezen om door te schuiven naar een andere Kilimanjaro-Experience. Die keuze is aan jou.

Betalingsvoorwaarden Kilimanjaro-Experience:
De standaard betalingsvoorwaarden van onze lokale tour operator ZARA Tours of ZARA Tanzania Adventures gelden niet voor de Kilimanjaro-Experience programma’s. Door de aard van het programma zijn betaalde bedragen niet terug te vorderen (zogenaamd ‘Non refundable’), verschuiven naar een andere periode is wel mogelijk. Mede daarom raden wij aan om een goede annuleringsverzekering af te sluiten naast een reisverzekering.

  • Na boeking ontvang je een factuur.
  • De eerste betaling (50%) dient binnen 5 werkdagen te worden voldaan.
  • 60 dagen voor vertrek dient het resterende saldo (50%) te worden voldaan.

Als je een safari of strandvakantie hebt bijgeboekt, dan gelden hiervoor de betalingsvoorwaarden van de lokale touroperator. Soms kunnen deze kosten ter plekke worden voldaan in het hotel/lodge.

Maak je reis nog avontuurlijker

MERU
BEKLIMMING

Expeditie van 6 dagen (3 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Meru - Arusha National Park.

$ 1.050,- p.p. (vanaf 4 personen)

ARUSHA
SAFARI

1 dag safari.

Game drive in het park met ervaren gids.

Afrika, Arusha National Park.

Vanaf $ 215,- p.p.

SAFARI
EXPERIENCE

Meerdaagse safari door Tanzania.

Ervaren gidsen als tour leaders.

Afrika, Tanzania.

Vanaf $ 2.199,- p.p.

ZANZIBAR
EXPERIENCE

5 dagen genieten van Zanzibar

Ultiem ontspannen.

Afrika, Zanzibar.

Vanaf $ 799,- p.p.

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive