Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2023

Standaard Kilimanjaro-Experience Lemosho route 2023

Wanneer

18 november 2023 - 28 november 2023
Exacte datum wordt nog bepaald. Informeer gerust.
GAAT DEFINITIEF DOOR!

Boekingsinformatie

Helaas, deze experience is volgeboekt.

De Lemosho route start aan de westzijde van de berg. De eerste twee dagen loop je door het regenwoud steeds verder omhoog tot je op de derde dag het Shira plateau bereikt. Zo heb je langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. Hierna sluit de route aan op de Machame route en loop je via Lava Tower naar het volgende kamp. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die rotsmuur omhoog klauteren geeft een geweldige kick!

Belangrijke data: voorbereiding Nederland/België

Kick Off: 24 juni 2023
Hoogtekamer: 16 september 2023
Experience Weekend: 7 en 8 oktober 2023
De data voor de wandelingen worden samen met het team bepaald.

Programma Tanzania

Alle maaltijden in het hotel en op de berg zijn inbegrepen. De maaltijden op de berg zijn ook altijd inclusief koffie, thee en water.

Dag 1: Vlieg naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel.

Dag 2: Rustdag in het hotel. Overleg met jouw gids en Tour Leader tijdens de Pre-Climb briefing.

Dag 3: Na het ontbijt rij je met je team richting Machame Gate (1800m) voor de start van jouw Kilimanjaro beklimming. Klim door de tropische jungle, samen met jouw team naar Machame Camp, gelegen op de boomgrens (3000m).

Dag 4: Vandaag ga je opnieuw 1000 meter hoger richting de Shira Camp Site gelegen op het Shira plateau (3850m). Vrij snel verlaat je de tropische jungle en loop je de ganse dag door Moorland.

Dag 5: Een lange dag vandaag. Via Lava Tower (4600m) lopen we richting Baranco Camp (3900m) over vulkanische bergruggen. Rond de middag kom je op Lava Tower aan voor een warme lunch. Nadien daal je via de Barranco vallei af naar je camp site voor een welverdiende nachtrust. Dit is voor velen de zwaarste dag, in de aanloop naar het hoogste kamp.

Dag 6: Samen beklimmen we Baranco Wall naar een hoogte van ruim 4200(m). Nadien trek je verder door een oogverblindend mooi landschap naar de Karanga Camp site (3950m). Lunchen doen we in de camp site. In de namiddag kan je een korte acclimatisatie klim ondernemen of genieten van het leven in de camp site.

Dag 7: Een korte etappe naar de hoogste camp site. Vandaag komen we aan op Barafu (1650m). Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. Geniet van het mooie uitzicht.

Dag 8: Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we gans de nacht over de flanken van Kilimanjaro naar het hoogste punt van het continent. Na Stella Point (5756m) lopen we over de kraterrand naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m) Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar Barafu camp site voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in Mweka Camp op 3100 meter.

Dag 9: Eind van de porters en keuken staff maken we een laatste korte trekking naar Mweka Gate (2800m). Het gaat de ganse ochtend bergaf. Na het uitschrijven Transfer naar het hotel voor een welverdiende duik in het zwembad. ‘s Avonds word je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader.

Dag 10: De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start (Optioneel: Safari, Zanzibar, …)

Boek nu door onderstaand formulier in te vullen

Helaas, deze experience is volgeboekt.

Lees dit ook nog even voor je boekt…
Kilimanjaro-Experience is een concept van Arnaud de Wilde en wordt mogelijk gemaakt door een hechte samenwerking met verschillende partners. Kilimanjaro-Experience is geen reisbureau, touroperator of reisorganisator en de Tour Leaders zijn dat ook niet. Via het boekingsformulier boek je jouw Kilimanjaro-Experience bij ZARA Tanzania Adventures. Je betaalt dus aan ZARA.
Voor de voorbereiding in Nederland en België word je optimaal begeleid door Nederlandstalige Tour Leaders Arnaud de Wilde en Wim De Backer. Arnaud of Wim gaat ook met jou en jouw team mee naar Tanzania. Samen beklimmen jullie de Kilimanjaro.

Het minimum aantal deelnemers voor deze Experience is 5 (behalve als bij Boeken staat aangegeven dat het definitief doorgaat). Indien voor de datum van de kick-off minder deelnemers zijn, dan wordt deze Experience geannuleerd. Je krijgt dan bericht en ontvangt je aanbetaling terug. Je kan er ook voor kiezen om door te schuiven naar een andere Kilimanjaro-Experience. Die keuze is aan jou.

Betalingsvoorwaarden Kilimanjaro-Experience:
De standaard betalingsvoorwaarden van onze lokale tour operator ZARA Tours of ZARA Tanzania Adventures gelden niet voor de Kilimanjaro-Experience programma’s. Door de aard van het programma zijn betaalde bedragen niet terug te vorderen (zogenaamd ‘Non refundable’), verschuiven naar een andere periode is wel mogelijk. Mede daarom raden wij aan om een goede annuleringsverzekering af te sluiten naast een reisverzekering.

  • Na boeking ontvang je een factuur.
  • De eerste betaling (50%) dient binnen 5 werkdagen te worden voldaan.
  • 60 dagen voor vertrek dient het resterende saldo (50%) te worden voldaan.

Als je een safari of strandvakantie hebt bijgeboekt, dan gelden hiervoor de betalingsvoorwaarden van de lokale touroperator. Soms kunnen deze kosten ter plekke worden voldaan in het hotel/lodge.

Maak je reis nog avontuurlijker

MERU
BEKLIMMING

Expeditie van 6 dagen (3 op de berg).

Ervaren bergbeklimmers als tour leaders.

Afrika, Meru - Arusha National Park.

$ 1.050,- p.p. (vanaf 4 personen)

ARUSHA
SAFARI

1 dag safari.

Game drive in het park met ervaren gids.

Afrika, Arusha National Park.

Vanaf $ 215,- p.p.

SAFARI
EXPERIENCE

Meerdaagse safari door Tanzania.

Ervaren gidsen als tour leaders.

Afrika, Tanzania.

Vanaf $ 2.199,- p.p.

ZANZIBAR
EXPERIENCE

5 dagen genieten van Zanzibar

Ultiem ontspannen.

Afrika, Zanzibar.

Vanaf $ 799,- p.p.

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive