+31 6 22462363 info@arnauddewilde.nl
Selecteer een pagina

Het programma

Programma Kilimanjaro Experience:

Kilimanjaro Experience wordt tweemaal per jaar georganiseerd, in het voorjaar en het najaar. Soms is er een extra expeditie. Check hiervoor Info & data.

Vanaf de kick-off is de doorlooptijd van het hele programma (voorbereidingen en beklimming) ongeveer 4 maanden. Samen met jouw Kilimanjaro Experience team vertrek je (meestal) via Amsterdam (Schiphol) of Brussel (Zaventem) naar Kilimanjaro International Airport (JRO) in Tanzania. Tien dagen later en een geweldig avontuur rijker ben je weer terug.

De eerste 2 nachten slaap je in een, voor Afrikaanse begrippen, wat luxueuzer hotel, meestal het Springlands hotel te Moshi. Dan volgen 7 dagen en 6 nachten op de berg en vervolgens nog een laatste nacht in het hotel of lodge.

Je bepaalt zelf of je nadien (of voorafgaand) nog op safari wil of misschien wel een strandvakantie op Zanzibar wil bijboeken.

Dagindeling

Dag 1.   Op dag 1 kom je aan op Kilimanjaro International Airport, Tanzania. Na de pick-up op de luchthaven vertrek je naar jouw hotel/lodge. Standaard verblijven we in het Springlands Hotel in Moshi.

Dag 2.   Een vrije dag voor jou! Waar andere tour operators jou meteen de berg opsturen hebben wij er gekozen voor een rustdag. Je kan relaxen aan de rand van het zwembad, de lokale markt in Moshi bezoeken of een wandeling maken in de buurt. In de namiddag ontmoeten we samen de hoofdgids. De route, de maaltijden, de weersverwachting en andere praktische zaken worden nogmaals doorgenomen. Vragen staat vrij!

Dag 3-9.   Na het ontbijt worden we naar de gate gebracht. Hier ontmoeten we het ganse team van gidsen, dragers en kok. Samen zullen we de komende 7 dagen Afrika’s hoogste berg succesvol trachten te beklimmen. De expeditie is begonnen! Als alles volgens plan verloopt, sta jij 5 dagen later op het dak van Afrika. Dan volgt een lange afdaling naar het laatste kamp en slaap je nog een laatste nacht op de berg.

Op Dag 9 van jouw expeditie daal je af door de jungle naar de gate. Samen met het team worden we terug naar het hotel gebracht. Een welverdiende douche zijn jouw beloning voor 7 dagen op de berg! In de avond trekken we richting Moshi voor een welverdiend diner!

Dag 10.   De laatste dag van jouw avontuur, tenzij je nog voor een safari of strandvakantie op Zanzibar hebt gekozen. Afhankelijk van de terugvlucht is er vaak ook nog voldoende tijd voor een bezoek aan de lokale markt in Moshi. Daarna vlieg je terug naar huis en ben je (de volgende dag) weer thuis en kan je terugblikken op een fantastisch avontuur!

Wat krijg je?

Tijdens de vrijblijvende informatie avonden geven de tourleaders jou een gedetailleerd overzicht van het Kilimanjaro Experience programma en krijg je een presentatie van de route.

Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de Kick Off. Daar ontmoet je jouw team en gaan we van start met een eerste informatiemoment met brochure. Zo kan je al meteen thuis zelf aan de slag gaan met de eerste voorbereidingen. Op de Kick Off leggen we samen de data vast voor de teamwandelingen, hoogtekamer trainingen en het Ardennen Weekend. Bovendien tonen we jouw op de Kick Off een leuke film die een mooi beeld geeft van de hele beklimming.

In het Kilimanjaro Experience programma zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • 3x een informatie moment met brochure (meestal voor of na een teamwandeling)
 • 1x conditietest bij Healthclub Juliën of GreenAlive (bij de start, extra testen optioneel)
 • 3x een teamwandeling (met rugzak) door prachtige omgevingen in België/Nederland onder leiding van de tourleider(s) Arnaud en/of Wim (een vierde teamwandeling is optioneel)
 • 3x hoogtekamer training bij Kilimanjaro Experience partner Healthclub Juliën of GreenAlive (meestal 1x per week in de laatste maand van je training, optioneel uit te breiden).
 • 3x een circuittraining van 1 uur bij Healthclub Juliën in Lienden (NL) of GreenAlive in Bonheiden (BE).
 • 1x trainingsweekend in de Ardennen onder leiding van Arnaud en/of Wim.
 • Voor de expeditie verblijf je 2 nachten in Moshi (Tanzania) in een hotel of lodge. Zo heb je een extra rustdag en kan je relaxen met je team
 • Dé Kilimanjaro Experience: 7 dagen / 6 nachten op de flanken van Mount Kilimanjaro met lokale gidsen en dragers onder begeleiding van onze Nederlandstalige tourleader(s) Arnaud en Wim.       
 • Na de expeditie slaap je nog een nacht in je hotel of lodge. Je kan relaxen in de tuin of bij het zwembad. Een bezoek aan de lokale markt is ook heel leuk om te doen.
 • Alle noodzakelijke transfers in Tanzania zijn inbegrepen.

Informatie avonden en expeditie data

Check Info & data voor informatie avonden en Kilimanjaro Experience expedities. Per expeditie zijn (of worden) de datums voor de kick-off en het weekend in de Ardennen gepland. Als blijkt dat iemand niet op de kick-off aanwezig kan zijn, dan zal de Tour leader er alles aan doen om samen met de andere teamleden de datum zo te plannen dat iedereen alsnog op de kick-off kan verschijnen. Tijdens de kick-off plannen de teamleden samen de datums voor de teamwandelingen, de hoogtekamer sessies en de bootcamp sessies.

Tijdens de teamwandelingen worden ook de informatiesessies gehouden. Hiervoor krijg je uitgebreide documenten opgestuurd die tijdens het informatiemoment worden besproken. Je kan alles rustig nalezen en altijd contact opnemen met je teamleden en de Tour Leader voor vragen of tips. Uiteraard ontvang je ook een zeer gedetailleerde paklijst. Als je iets niet hebt, kan je het misschien lenen en er zijn ook huurmogelijkheden. We gaan zelfs mee shoppen als dat op prijs wordt gesteld.

Op de berg wandelen

Waarom kies jij Kilimanjaro experience

Kilimanjaro Experience is uniek. De begeleiding is intensief en persoonlijk. Daardoor krijg jij een prima voorbereiding om van deze “once in a lifetime experience” een succes te maken.

Wil je mee? Hier kan je boeken!

Een betere kans op de top

Wij kiezen voor 6 overnachtingen op de berg in plaats van 5. Zo heb jij meer tijd om aan de hoogte te wennen. Ook heb je zo een extra dag, waardoor de afstanden op dag 4 en 5 halveren. Je hebt zo meer tijd om te rusten waardoor je kansen om te toppen aanzienlijk toenemen.

Persoonlijke begeleiding 

Je wilt er op de berg niet achter komen dat je jezelf beter had kunnen voorbereiden. Daarom wordt je begeleid door iemand die al meerdere keren op de top heeft gestaan, die weet wat de uitdagingen zijn en die jou helpt en bijstaat op de berg.

Mount Kilimanjaro Porters Society

De MKPS steunt de dragers van de Kilimanjaro expedities. Zij hebben een zwaar beroep, zijn vaak ongeletterd en hebben een onregelmatig inkomen. MKPS helpt hen met financiële planning, onderwijs en gezondheidszorg. Voor meer informatie klik hier.

Stel je eigen team samen

 • Wil je jouw eigen team samenstellen?
  • Neem contact op met Arnaud of Wim
  • Je bepaalt de vertrekdatum samen met je Tour Leader
  • Je bepaalt de route samen met je Tour Leader.
  • Check info & data.