MVO Experience

Een kleine uitstap met een grote impact!

Neem deel aan de MVO Experience! Samen met andere klimmers gaan we te voet op ontdekking in de omgeving van ons hotel: we bezoeken de ‘Springs’: de bronnen waar het Springlands hotel zijn naam aan dankt. We ontdekken ook hoe boompjes geënt worden, klaar voor een productief leven.

We nemen een boompje mee dat we samen planten in de buurt van het Moshi Kids Center. Uiteraard kan een bezoek aan dit leuke, nuttige schooltje niet ontbreken. Hier geven ze kinderen onderwijs die dat anders niet krijgen. Het zijn weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen die in de buurt wonen. We maken kennis met de kinderen en hun begeleiders, krijgen een korte rondleiding en doneren eten of andere noodzakelijkheden aan het Center.

Daarna worden we met een busje opgehaald en rijden we naar Majengo Village. Een piepklein kunstenaarsdorpje waar je lokaal gemaakte souvenirs kan scoren. Hou je van houtsnijwerk, een schilderij of ben je op zoek naar een leuk geschenk voor de thuisblijvers? This is the place to be. Kan je goed onderhandelen, dan kan je vast een leuke korting scoren.
Je bent op tijd terug in het hotel voor de lunch. Als er nog tijd is dan sluiten we eerst af met een drankje in het Union Café in het centrum van Moshi.

Je kan deze excursie boeken via onze website of via onze Tour Leader. Jouw inleg gaat integraal naar ZARA Charity en donaties aan de school die plaatselijk ingekocht worden. Zo steunen we ook de lokale economie. Check onze MVO voor meer info.

Prijs per persoon: € 35,-

De MVO Experience is los te boeken. Vul daarvoor onderstaand formulier in en we nemen contact op.

Wanneer wil je gaan?

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

Standaard Kilimanjaro-Experience Machame route 2026

28 november 2026 - 7 december 2026
$4.150,00 p.p.
incl. alle maaltijden in het hotel en op de berg, trainingen en begeleiding
Nog 10 plekken beschikbaar
Boeken kan tot 1 april 2026
Mount Kilimanjaro beklimmen via de Machame-route is een van de mooiste manieren. In zeven dagen zie je alle hoogtepunten van de hoogste berg van Afrika. Ook heb je wat langer de tijd om te acclimatiseren, waardoor de kans dat je de top bereikt groter is. De route heeft een totale lengte van 62 kilometer. Een mooie uitdaging in deze route is de Barranco Wall. Die muur bedwingen geeft een geweldige kick!

Komen deze data niet uit? Kies voor maatwerk!
1 day bootcamp + zelf gekozen datum om te gaan klimmen.

Ervaringen van anderen

Deze organisatie is een absolute aanrader!

Terugblikken op een mega-fantastische-once-in-a-lifetime-ervaring die ik bijna niet in mensentaal kan omschrijven… Kilmanjaro beklimmen stond op ‘de top’ van mijn bucketlist. Dit kunnen waarmaken is me gelukt dank zij het Kilimanjaro_Experience team: Arnaud en Wim. Hun deskundigheid, ervaring, enthousiasme, inzet zowel in maandenlange voorbereiding als tijdens de klim ervaarde ik als heel professioneel en heel positief. Werkelijk, als jezelf het idee hebt om dit avontuur aan te gaan, doe het dan met Kilimanjaro-Experience!

Bovendien is hun samenwerking met de plaatselijke organisatie, ‘Zara tours’ ongelofelijk goed: gidsen, dragers, kok en waiter(!) zijn kanjers, echte topmensen.

Ik kan het iedereen die zijn grenzen wil verleggen van harte aanbevelen!

Lut Bourdeaudhui

Money well spent!

Afgelopen zaterdag hebben we de 1-day bootcamp gevolgd. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het niet een dag waarop je afgepeigerd wordt maar wel bomvol informatie zit die je ontzettend enthousiast maakt voor de beklimming en waarbij je naar huis gaat met een drietal brochures waar alles in staat dat je moet weten om de beklimming een succes te maken. Echt alles wordt behandeld. De training van een uur in de hoogtekamer geeft je een heel goed idee wat je te wachten staat en geeft je het zelfvertrouwen dat ook jij in staat bent om op die hoogte nog te kunnen presteren. Wim is iemand die met heel veel passie zijn ervaringen en plezier aan ons over heeft gedragen. Heerlijke dag gehad!

Ralph

Topdag

Wim is een super gemotiveerde spreken die al uw vragen uit zijn eigen ervaring direct kan beantwoorden. de 1 dag bootkamp was zeer leerrijk en nuttig, direct toepasbaar voor onze voorbereidingen.

Ive

Partners