+31 6 22462363
Selecteer een pagina

MVO

Kilimanjaro-Experience is groot voorstander van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of duurzaam ondernemen, met respect voor de (lokale) economie, sociale en ecologische aspecten. We ondersteunen lokaal de dragers van Kilimanjaro expedities, helpen kinderen via ZARA Charity en verlagen onze “footprint” door iets te doen aan onze CO² uitstoot.

We stoten met z’n allen ontzettend veel CO² uit. Onze aarde warmt er bijvoorbeeld door op. Hierdoor smelten gletsjers en ijskappen sneller waardoor de zeespiegel stijgt. Dat is natuurlijk niet goed en daarom willen wij bijdragen aan een oplossing.

Vanaf 2019 wordt Kilimanjaro-Experience CO² POSITIEF.

Je leest het goed. We worden niet CO² neutraal, maar zelfs CO² positief! In samenwerking met Ondernemers Zonder Grenzen zorgen we ervoor dat de 3 ton CO² uitstoot van elk expeditie teamlid gecompenseerd wordt door middel van het aanplanten van bomen!

Ondernemers Zonder Grenzen vecht onder andere tegen de verwoestijning in de Sahel regio in Afrika. Ze doen dat door het planten van bomen. Elke boom neemt CO² op en produceert zuurstof. Op microniveau wordt het daardoor zelfs iets koeler en dat kunnen ze in de Sahel goed gebruiken.

OZG is gecertificeerd door de “United Nations Convention to Combat Desertification”.

Niet enkel werken we in de nabije toekomst CO² neutraal, maar Kilimanjaro-Experience compenseert de CO² uitstoot tot 12 ton per teamlid! Dat is dus een CO² positief verhaal 😊.

Elk teamlid ontvangt een certificaat van OZG en deelname aan het CO² positief programma is inbegrepen in de prijs van het Kilimanjaro-Experience package!

Wil je meer informatie? Neem gerust met ons contact via onze website of neem een kijkje op de website van Ondernemers Zonder Grenzen.

Zara Charity is een NGO (Non Governmental Organization), opgericht in 2009 door onze partner ZARA Tours volgens de “non-government organization act 2002 section 12(2) of Act no.24”

ZARA Charity heeft diverse projecten opgezet voor hulpbehoevenden in Tanzania. Ze zorgen voor basisbehoeften. Het is voor de mensen die het niet zelf kunnen en een steuntje nodig hebben.

ZARA Charity speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van lokaal onderwijs aan kinderen en de economische ontwikkeling van kwetsbare leefgemeenschappen, zoals wezen, de Maasai vrouwengroep en mensen met een heel laag inkomen, waaronder ook dragers die werken op de Kilimanjaro en Meru. Bij ZARA Charity weten ze wat er lokaal speelt en komt de hulp dus ook lokaal goed terecht.

Wil je meer weten over deze projecten? Kijk dan eens op de site van ZARA Charity.

Mount Kilimanjaro Porters Society

Via ZARA Tours  steunt Kilimanjaro-Experience de MKPS. Zij bieden de dragers, die keihard werken op de Kilimanjaro en Meru, ondersteuning die deze mensen zo nodig hebben. Zij hebben een zwaar beroep, zijn vaak ongeletterd en hebben een onregelmatig inkomen. MKPS helpt hen met financiële planning, onderwijs en gezondheidszorg.

Lees via deze link meer over MKPS.