+31 6 22462363
Selecteer een pagina

Meru

Meru is een prachtige trekking en een goede keuze als acclimatisatieklim voor elke Kilimanjaro beklimming.

Meru ligt op 70 kilometer van Kilimanjaro en is een slapende vulkaan. De berg ligt in Arusha National Park. Het is er prachtig. Een eendaagse Safari is een echte aanrader. Het park zit vol leven en je kan er o.a. buffels spotten.

Onze Tour Leaders Wim en Arnaud hebben beiden Meru getopt en veel ervaring. Samen met onze Tour Leader, gidsen en kok beklim je de op 6 na hoogste top van Afrika in 3 dagen (2 nachten in comfortabele hutten). Het is de perfecte aanvulling op jouw Kilimanjaro beklimming, jouw lichaam kan zich al acclimatiseren op hoogte.

Let op! De beklimming (trekking) van Meru is nu nog alleen mogelijk als een optie wanneer je kiest voor het Kilimanjaro-Experience programma. Om te boeken kan je op jouw Kilimanjaro boeking aanvinken dat je vooraf Meru wilt beklimmen.

De Meru beklimming vindt plaats bij een minimum van 4 deelnemers.

Dag indeling:

Ontbijt, lunch en diner (O-L-D) op de berg wordt dagelijks verzorgd. Alle maaltijden zijn inclusief koffie & thee.

Dag 1.

Vlucht naar Kilimanjaro International Airport. Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel.

Dag 2.

Rustdag in het hotel. Overleg met jouw gids en tourleader tijdens de Pre-Climb briefing. (O)

Dag 3.

Na het ontbijt rij je richting Momella Gate voor de start van jouw Meru beklimming. Klim door de tropische jungle, samen met een gewapende ranger, ruim 1000 meter hoger richting de Mariakamba hutten. Met een beetje geluk zie je giraffen, buffels of ander wild op weg richting jouw campsite. (O-L-D)

Dag 4.

Vandaag ga je opnieuw 1000 meter hoger met de ranger en jouw team. Doel is de Saddle Hut op ruim 3500 meter. Na de lunch kan je Little Meru beklimmen als acclimatisatieklim. Deze kleine top beklim je in minder dan een uur vanuit de Saddle Hut. ’s Avonds na het diner is er de briefing met de gids voor jouw toppoging. Vandaag ga je vroeg slapen, want rond middernacht vertrek je naar de top. (O-L-D)

Dag 5.

De toppoging! Na een vroege start passeer je al vrij snel Rhino Point op 3800 meter. De hele nacht klim je in het donker richting de top. Na 7 ‘valse’ toppen is het dan zover: de top van Meru is jouw beloning voor een nacht hard werken! Geniet van het uitzicht over de krater, de eindeloze vlaktes aan de voet van de berg en het uitzicht op Kilimanjaro. (O-L)

(Als het te ijzig is wordt niet voorbij Rhino Point geklommen)

Vanaf de top daal je af richting Saddle hut waar je na de lunch verder afdaalt richting de gate. Transfer naar het hotel in de loop van de avond.

Dag 6.

Rustdag in het hotel. Welverdiende dag in het hotel na jouw Meru beklimming. Luieren aan het zwembad of wat gaan shoppen in de stad: de keuze is aan jou! (O)

Dag 7.

Rustdag. Vandaag komen de Kilimanjaro-Experience klimmers aan die besloten hebben om Meru niet mee te beklimmen (= Dag 1 Kilimanjaro-Experience). Optioneel kan je ervoor kiezen om van een dagje safari te genieten in het Arusha National Park aan de voet van… Mount Meru!

Het Kilimanjaro-Experience programma vind je hier en sluit naadloos aan op de Meru beklimming.

Meru kies je als optie bij een beklimming van de Kilimanjaro. Je klimt dan eerst Meru en na een paar dagen rust ga je met jouw team de Kilimanjaro op. Je hoeft je dus niet apart voor te bereiden, je bereidt je immers al voor op de beklimming van de Kilimanjaro en dat is ruim voldoende. Kijk bij Kilimanjaro beklimmingen voor jouw voorbereiding.

 • Transfers van en naar de luchthaven (JRO).
 • Transfers van en naar Meru (Momella Gate).
 • 3 nachten in hotel o.b.v. logies en ontbijt.
 • 3 dagen / 2 nachten Meru beklimming met ontbijt, lunch & diner op de berg.
 • Professionele gids(en), kok en dragers. Slapen in hutten.
 •  Alle lokale kosten en toeslagen voor toegang tot het nationaal park.
 • Je loopt door een nationaal park waar ook de dieren vrij rondlopen, zoals buffels en giraffen. Voor de veiligheid loopt er daarom een gewapende park ranger mee van en naar de hutten.
  • Vluchten
  • Paspoort, visum en inentingen
  • Fooien
  • Eventuele lokale belastingen
  • Persoonlijke uitgaven, zakgeld, dranken
  • Maaltijden niet vermeld in het programma
  • Persoonlijk materiaal
  • Verzekeringen
agsdi-dollar-circle

USD 1050,-

}

6 dagen (3 op de berg)

agsdi-person

Min. 4 deelnemers

agsdi-mining

1/5

agsdi-heartbeat

2/5

Deze optie kan je aanvinken op het boekingsformulier van Machame en Rongai route!

Benieuwd hoe jouw Expeditie eruit kan zien? Check de Trailer!

 

Bezoek onze gratis Kilimanjaro-Experience info avonden!

Kom geheel vrijblijvend proeven van het avontuur. Kijk bij Infoavonden voor locaties en tijden. Komt het je niet uit, laat ons dan weten waar en wanneer jij wilt dat wij komen. Doen!

Mount Kilimanjaro Porters Society

De MKPS steunt de dragers van de Kilimanjaro expedities. Zij hebben een zwaar beroep, zijn vaak ongeletterd en hebben een onregelmatig inkomen. MKPS helpt hen met financiële planning, onderwijs en gezondheidszorg. Voor meer informatie klik hier.