+31 6 22462363
Selecteer een pagina

Kilimanjaro-Experience: Rongai route

Goed begeleid Kilimanjaro beklimmen!

Deze vier woorden vatten het hele concept van Kilimanjaro-Experience samen!

Samen met je teamleden en jullie Nederlandstalige Tourleader start je met de Kick Off, 3 a 4 maanden voor vertrek. Er volgen 3 teamwandelingen in schitterende omgevingen in België & Nederland, een 2-daags experience weekend in de Belgische Ardennen en een training in een hoogtekamer. Tijdens jouw traject houden onze ervaren tour leaders contact met je en ontvang je diverse brochures vol met praktische informatie.

Je vertrekt, vaak vanaf Schiphol (NL) of Zaventem (BE), richting Kilimanjaro International Airport (JRO) in Tanzania. Tien dagen later en een geweldig avontuur rijker ben je weer thuis.

Onze tour leader gaat met het team mee, begeleidt alles ter plaatse en samen beklimmen jullie Kilimanjaro. Je bepaalt zelf of je nadien (of voorafgaand) nog op avontuurlijke safari wil of misschien een leuke strandvakantie op Zanzibar wil bijboeken. Daarom bepaal je zelf of samen met je teamgenoten wanneer je je vliegt. Ook kan je vooraf nog Meru beklimmen. Een eendaagse safari in Arusha Nationaal Park kan zelfs ook nog. Je kan deze opties op het boekingsformulier aangeven.

Dag indeling:

(O = ontbijt / L = Lunch / D = Diner / Alle maaltijden op de berg zijn inclusief thee & koffie)

Dag 1.

Vlucht naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel/lodge.

Dag 2.

Rustdag in het hotel. Lekker uitrusten bij het zwembad en misschien een korte wandeling in de buurt. Op de dag wordt een teamoverleg gepland jouw gids en Tour Leader, de zogenaamde Pre-Climb briefing. (O)

Dag 3.

Na het ontbijt rij je met je team richting Marangu Gate (1800m) voor de registratie. Nadien rij je verder rond de berg naar de noordelijke zijde voor het vertrek aan de Rongai Gate. De eerste uren lopen we door gecultiveerd land en kan je wilde dieren (‘game’) tegenkomen. Olifanten, buffels en ander wild zijn geen uitzondering. Tegen de avond bereiken we de eerste camp site: Rongai Cave op 2830 meter. (O-L-D)

Dag 4.

Vandaag verlaten we de tropische jungle en trekken we door steppe achtige vegetatie naar de Kikelewa camp site op dik 3600 meter hoogte. Het is een lange en zware dag en vooral voor de middag is het steil. Lunchen doen we in de buurt van de Second Cave. (O-L-D)

Dag 5.

Een korte dag vandaag. Het relatief steile pad brengt ons rond lunchtijd aan de Mawenzi Tarn Campsite (4315m). De hele dag lopen we door grasland. We bevinden ons nu in de buurt van Mawenzi. Heb je nog energie over in de namiddag dan kan je nog een korte acclimatisatieklim ondernemen. (O-L-D)

Dag 6.

Om onze kansen op hoogteziekte te minimaliseren houden we op de Mawenzi Tarn Campsite een rustdag. In de voormiddag kan je samen met onze tour leader een korte acclimatisatieklim ondernemen. In de namiddag is er tijd om te rusten en te genieten van de spectaculaire omgeving. (O-L-D)

Dag 7.

Een korte etappe naar de hoogste camp site. Vandaag komen we rond lunchtijd aan op de Kibo Camp Site (4700m). Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. In de namiddag kan je de nodige voorbereidingen doen of gewoon genieten van de spectaculaire omgeving. (O-L-D)

Dag 8.

Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we de hele nacht over de flanken van Kilimanjaro richting het hoogste punt van het continent. Na Gilman’s Point (5708m) lopen we over de kraterrand naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m)

Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar de Kibo camp site voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in de Horombo Campsite op 3700 meter. (O-L-D)

Dag 9.

Na het afscheid van de porters en keuken staff lopen we via de Mandara Campsite richting Marangu Gate (1840m) waar we ‘s middags aankomen. Het gaat de hele ochtend bergafwaarts. Na het uitschrijven aan de gate is er de transfer naar het hotel voor een welverdiende duik in het zwembad. ‘s Avonds word je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader. (O-D)

Dag 10.

De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start (Optioneel: Safari, Zanzibar, …) (O)

Kilimanjaro beklimmen mag niet onderschat worden. Over alle routes samengenomen haalt iets meer dan 50% van alle klimmers de top. Laat je niet misleiden door wat touroperators op hun website claimen. Cijfers van 90% of meer ‘Summit Succes’ zijn misleidend en geven enkel aan dat de gids in 90% of meer van alle expedities op de top staat maar dat zegt niets over hoeveel klanten er ook mee getopt hebben.

Kilimanjaro-Experience is een uniek concept waarbij onze tour leaders Arnaud en Wim alles in het werk stellen om jou persoonlijk te begeleiden. De coaching start vanaf het moment dat jij de knoop doorhakt om Afrika’s hoogste berg te beklimmen totdat jij terug naar huis vliegt na je beklimming. We zetten je niet onder druk want het is JOUW beslissing, JOUW beklimming en JOUW Experience!

De kick-off staat vast, maar alle andere datums (Ardennenweekend, teamwandelingen, hoogtekamertrainingen, etc.) worden tijdens de kick-off besproken en als team vastgelegd. Het is altijd moeilijk om agenda’s met elkaar af te stemmen, maar de verwachting is natuurlijk dat iedereen zo flexibel mogelijk is.

Heb je besloten om met ons te gaan klimmen dan kan je op ons rekenen. We zullen jou bijstaan waar we kunnen en zijn beschikbaar via diverse kanalen (E-mail, WhatsApp, Facebook, telefoon, …) om op al jouw vragen te antwoorden.

Ondertussen kan ook jij heel wat doen om je voor te bereiden op jouw beklimming:

 • Kijk bij inclusief, je krijgt een conditietest en met je team ga je wandelen, de hoogtekamer in, naar de Ardennen, et cetera.
 • Zoek info op online of ga naar je lokale bibliotheek.
 • Ken je mensen die Kilimanjaro hebben beklommen? Spreek hen erover aan.
 • Onderhoud je conditie, sport regelmatig, neem de trap als je kan…

Twijfel je nog? Geen probleem. Bezoek een gratis info avond, dan hoor en zie je precies wat een Kilimanjaro-Experience inhoudt. Als je deelneemt aan een ‘1 Day Boot Camp’ dan krijg je jouw inschrijvingsgeld als korting terug wanneer je daarna binnen een jaar inschrijft voor een beklimming van de Kilimanjaro.

Wie kan boeken? Iedereen Iedereen
Aankomst in Tanzania 4-3-2023 3-12-2022
Kickoff wordt  gepland 3-9-2021
Gegarandeerd Vanaf 5p Vanaf 5p
Nog beschikbaar 12 van 12 3 van 12
Prijs p.p. EUR 3900,- USD 3900,-
Tourleader Arnaud e/o Wim Arnaud e/o Wim

Kan je niet op deze datums, dan is een privé expeditie misschien iets voor jou. Neem hiervoor even contact met ons op. 

Tijdens elke Kilimanjaro-Experience worden dagelijkse updates geplaatst op Instagram en Facebook.

 • Team December 2022: kickoff met 1e teamwandeling op 2 juli, 2e teamwandeling wordt gepland (waarschijnlijk 3 september), 3e teamwandeling wordt gepland, Experience weekend in de Ardennen op 22 en 23 oktober en de hoogtekamer wordt nog gepland.
 • Maart 2023; De datums voor de voorbereiding (de kickoff, wandelingen, hoogtekamer en Experience weekend in de Ardennen) worden nog gepland. 

Check hier de Covid-19 (Corona) update voor deelname!

 

Boeken  

 • Kick Off met film
 • Conditietest
 • teamwandelingen in België & Nederland
 • 3 trainingen in de hoogtekamer (1hr)
 • 3 Informatiebrochures
 • Een 2-daags Ardennenweekend met overnachting in de tent
 • 2 hotelovernachtingen o.b.v logies en ontbijt voor de expeditie en 1 erna.
 • De Kilimanjaro-Experience beklimming met alle transfers, overnachtingen in de tent (inclusief slaapmat), eettent met eettafel en stoelen, toilet tent, 3 maaltijden per dag, gidsen, kok en dragers.
 • Alle lokale kosten en toeslagen voor toegang tot het nationaal park.
 • Vluchten
 • Paspoort, visum en inentingen
 • Fooien
 • Eventuele lokale belastingen
 • Persoonlijke uitgaven, zakgeld, dranken
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijk materiaal
 • Verzekeringen
}

10 dagen (7 op de berg)

agsdi-person

Max. 12 deelnemers

agsdi-mining

1/5

agsdi-heartbeat

3/5

Benieuwd hoe jouw Expeditie eruit kan zien? Check de Trailer!

 

Countdown next Rongai route met Kilimanjaro-Experience

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Bezoek onze gratis Kilimanjaro-Experience info avonden!

Kom geheel vrijblijvend proeven van het avontuur. Kijk bij Infoavonden voor locaties en tijden. Komt het je niet uit, laat ons dan weten waar en wanneer jij wilt dat wij komen. Doen!

Mount Kilimanjaro Porters Society

De MKPS steunt de dragers van de Kilimanjaro expedities. Zij hebben een zwaar beroep, zijn vaak ongeletterd en hebben een onregelmatig inkomen. MKPS helpt hen met financiële planning, onderwijs en gezondheidszorg. Voor meer informatie klik hier.