+31 6 22462363
Selecteer een pagina

Kilimanjaro-Experience: Machame route (Standaard)

Goed begeleid Kilimanjaro beklimmen!

Deze vier woorden vatten het hele concept van Kilimanjaro-Experience samen!

Samen met je teamleden en jullie Nederlandstalige Tourleader start je met de Kick Off, 3 a 4 maanden voor vertrek. Er volgen 3 teamwandelingen in schitterende omgevingen in België & Nederland, een 2-daags experience weekend in de Belgische Ardennen en een training in een hoogtekamer. Tijdens jouw traject houden onze ervaren tour leaders contact met je en ontvang je diverse brochures vol met praktische informatie.

Je vertrekt, vaak vanaf Schiphol (NL) of Zaventem (BE), richting Kilimanjaro International Airport (JRO) in Tanzania. Tien dagen later en een geweldig avontuur rijker ben je weer thuis.

Onze tour leader gaat met het team mee, begeleidt alles ter plaatse en samen beklimmen jullie Kilimanjaro. Je bepaalt zelf of je nadien (of voorafgaand) nog op avontuurlijke safari wil of misschien een leuke strandvakantie op Zanzibar wil bijboeken. Daarom bepaal je zelf of samen met je teamgenoten wanneer je je vliegt. Ook kan je vooraf nog Meru beklimmen. Een eendaagse safari in Arusha Nationaal Park kan zelfs ook nog. Je kan deze opties op het boekingsformulier aangeven.

Dag indeling:

Ontbijt, lunch en diner (O-L-D) op de berg wordt dagelijks verzorgd. Alle maaltijden zijn inclusief koffie & thee.

Dag 1.

Vlieg naar Kilimanjaro International Airport (JRO-TZ). Pick up op de luchthaven en transfer naar het hotel.

Dag 2.

Rustdag in het hotel. Overleg met jouw gids en Tour Leader tijdens de Pre-Climb briefing. (O)

Dag 3.

Na het ontbijt rij je met je team richting Machame Gate (1800m) voor de start van jouw Kilimanjaro beklimming. Klim door de tropische jungle, samen met jouw team naar Machame Camp, gelegen op de boomgrens (3000m). (O-L-D)

Dag 4.

Vandaag ga je opnieuw 1000 meter hoger richting de Shira Camp Site gelegen op het Shira plateau (3850m). Vrij snel verlaat je de tropische jungle en loop je de ganse dag door Moorland. (O-L-D)

Dag 5.

Een lange dag vandaag. Via Lava Tower (4600m) lopen we richting Baranco Camp (3900m) over vulkanische bergruggen. Rond de middag kom je op Lava Tower aan voor een warme lunch. Nadien daal je via de Barranco vallei af naar je camp site voor een welverdiende nachtrust. Dit is voor velen de zwaarste dag, in de aanloop naar het hoogste kamp. (O-L-D)

Dag 6.

Samen beklimmen we Baranco Wall naar een hoogte van ruim 4200(m). Nadien trek je verder door een oogverblindend mooi landschap naar de Karanga Camp site (3950m). Lunchen doen we in de camp site. In de namiddag kan je een korte acclimatisatie klim ondernemen of genieten van het leven in de camp site. (O-L-D)

Dag 7.

Een korte etappe naar de hoogste camp site. Vandaag komen we aan op Barafu (1650m). Na de lunch bereiden we ons voor op de toppoging vannacht. Geniet van het mooie uitzicht. (O-L-D)

Dag 8.

Rond middernacht starten we met onze toppoging. Samen met onze gidsen trekken we gans de nacht over de flanken van Kilimanjaro naar het hoogste punt van het continent. Na Stella Point (5756m) lopen we over de kraterrand naar de top. Dé beloning na jouw maandenlange voorbereidingen: Uhuru Peak! (5895m)

Na het nemen van de nodige foto’s dalen we af naar Barafu camp site voor een korte lunch. Na de lunch dalen we verder af. Overnachten doen we in Mweka Camp op 3100 meter. (O-L-D)

Dag 9.

Eind van de porters en keuken staff maken we een laatste korte trekking naar Mweka Gate (2800m). Het gaat de ganse ochtend bergaf. Na het uitschrijven Transfer naar het hotel voor een welverdiende duik in het zwembad. ‘s Avonds wordt je verwacht voor het Victory Dinner, aangeboden door jouw Tour Leader. (O-D)

Dag 10.

De laatste dag. Vandaag vlieg je terug naar huis of gaat de rest van jouw programma van start (Optioneel: Safari, Zanzibar, …) (O)

Kilimanjaro beklimmen mag niet onderschat worden. Over alle routes samengenomen haalt iets meer dan 50% van alle klimmers de top. Laat je niet misleiden door wat touroperators op hun website claimen. Cijfers van 90% of meer ‘Summit Succes’ zijn misleidend en geven enkel aan dat de gids in 90% of meer van alle expedities op de top staat maar dat zegt niets over hoeveel klanten er ook mee getopt hebben.

Kilimanjaro-Experience is een uniek concept waarbij onze tour leaders Arnaud en Wim alles in het werk stellen om jou persoonlijk te begeleiden. De coaching start vanaf het moment dat jij de knoop doorhakt om Afrika’s hoogste berg te beklimmen totdat jij terug naar huis vliegt na je beklimming. We zetten je niet onder druk want het is JOUW beslissing, JOUW beklimming en JOUW Experience!

De kick-off staat vast, maar alle andere datums (Ardennenweekend, teamwandelingen, hoogtekamertrainingen, etc.) worden tijdens de kick-off besproken en als team vastgelegd. Het is altijd moeilijk om agenda’s met elkaar af te stemmen, maar de verwachting is natuurlijk dat iedereen zo flexibel mogelijk is.

Heb je besloten om met ons te gaan klimmen dan kan je op ons rekenen. We zullen jou bijstaan waar we kunnen en zijn beschikbaar via diverse kanalen (E-mail, WhatsApp, Facebook, telefoon, …) om op al jouw vragen te antwoorden.

Ondertussen kan ook jij heel wat doen om je voor te bereiden op jouw beklimming:

 • Kijk bij inclusief, je krijgt een conditietest en met je team ga je wandelen, de hoogtekamer in, naar de Ardennen, et cetera.
 • Zoek info op online of ga naar je lokale bibliotheek.
 • Ken je mensen die Kilimanjaro hebben beklommen? Spreek hen erover aan.
 • Onderhoud je conditie, sport regelmatig, neem de trap als je kan…

Twijfel je nog? Geen probleem. Bezoek een gratis info avond, dan hoor en zie je precies wat een Kilimanjaro-Experience inhoudt. Als je deelneemt aan een ‘1 Day Boot Camp’ dan krijg je jouw inschrijvingsgeld als korting terug wanneer je daarna binnen een jaar inschrijft voor een beklimming van de Kilimanjaro.

Wie kan boeken? Iedereen Iedereen
Vertrek 18-11-2023 19-11-2022
Kickoff wordt  nog gepland 27-8-2022
Gegarandeerd Vanaf 5p Ja
Nog beschikbaar 12 van 12 4 van 12
Prijs p.p. USD 3850,- USD 3850,-
Tour Leader Arnaud e/o Wim Arnaud e/o Wim

 

Kan je niet op deze datums, dan is een privé expeditie misschien iets voor jou. Neem hiervoor contact op. 

Tijdens elke Kilimanjaro-Experience worden dagelijkse updates geplaatst op Instagram en Facebook.

 

 • Team November 2022: kickoff met 1e teamwandeling op 27 augustus, 2e teamwandeling wordt gepland, 3e teamwandeling wordt gepland, Experience weekend in de Ardennen op 22 en 23 oktober en de hoogtekamer op 5 november.
 • Team November 2023: alle datums voor de voorbereidingen worden nog bepaald.

 

Check hier de Covid-19 (Corona) update voor deelname!

 

Boeken

 • Kick Off met film
 • Conditietest
 • teamwandelingen in België & Nederland
 • 3 trainingen in de hoogtekamer (1hr) met bootcamp (1hr)
 • 3 Informatiebrochures
 • Een 2-daags Ardennenweekend met overnachting in de tent
 • 2 hotelovernachtingen o.b.v logies en ontbijt voor de expeditie en 1 erna.
 • De Kilimanjaro-Experience beklimming met alle transfers, overnachtingen in de tent (inclusief slaapmat), eettent met eettafel en stoelen, toilet tent, 3 maaltijden per dag, gidsen, kok en dragers.
 • Alle lokale kosten en toeslagen voor toegang tot het nationaal park.
 • Vluchten
 • Paspoort, visum en inentingen
 • Fooien
 • Eventuele lokale belastingen
 • Persoonlijke uitgaven, zakgeld, dranken
 • Maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijk materiaal
 • Verzekeringen
}

10 dagen (7 op de berg)

agsdi-person

Max. 12 deelnemers

agsdi-mining

1/5

agsdi-heartbeat

3/5

Benieuwd hoe jouw Expeditie eruit kan zien? Check de Trailer!

 

Countdown next Machame route met Kilimanjaro-Experience

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Bezoek onze gratis Kilimanjaro-Experience info avonden!

Kom geheel vrijblijvend proeven van het avontuur. Kijk bij Infoavonden voor online en op locaties. Komt het je niet uit, laat ons dan weten waar en wanneer jij wilt dat wij komen. Doen!

Mount Kilimanjaro Porters Society

De MKPS steunt de dragers van de Kilimanjaro expedities. Zij hebben een zwaar beroep, zijn vaak ongeletterd en hebben een onregelmatig inkomen. MKPS helpt hen met financiële planning, onderwijs en gezondheidszorg. Voor meer informatie klik hier.