+31 6 22462363
Selecteer een pagina

Onze tourleaders zijn EHBO getraind

 Tourleaders zijn Wilderness First Aid getraind 

Iedereen die zich buiten de gebaande paden” bevindt, bijvoorbeeld wandelend diep in de bossen of tijdens een trekking in de bergen, moet zich realiseren dat het soms lang kan duren voordat er medische hulp arriveert. Zelfredzaamheid is een belangrijke factor. 

Op de Kilimanjaro is dat niet anders. De dorpen rondom de Kilimanjaro kunnen normaal gesproken binnen 24 uur kunnen worden bereikt. Toch kan het voorkomen dat hulp sneller nodig is. Kilimanjaro-Experience vindt het belangrijk dat Tourleaders zo goed mogelijk geschoold zijn om de eerste vorm van hulp te kunnen bieden. 

Tourleaders nemen hiervoor deel aan de Wilderness First Aid cursus. Het is een unieke en uitgebreide eerste hulp cursus, ontwikkeld door Outdoor Medicine, dé medische partner van Kilimanjaro-Experience. 

Wilderness First Aid is een introductie tot algemene medische vaardigheden in afgelegen gebieden ver weg van medische hulp. Tijdens deze cursus worden de meest belangrijke aandachtspunten van EHBO in een buitenomgeving behandeld volgens de algemene standaarden en medische eisen van de Wilderness Medical Society (WMS). 

Certificaten van Tourleaders Arnaud de Wilde en Wim De Backer.